Jennifer L. Armentrout | Kráľovstvo tela a ohňa

Jennifer L. Armentrout | Kráľovstvo tela a ohňa (Z krvi a popola #1) | 657 strán | Zelený Kocúr | Goodreads | Martinus

Prinášam vám 6 dôvodov, prečo by ste si mali prečítať pokračovanie Z krvi a popola. A vlastne, ak ste ešte nečítali ani jednotku, tak by ste si mali pridať na to-read list aj tú. Aby som zbytočne nespoilerovala, tak nejdem spomínať anotáciu, tú si však môžete prečítať napríklad na Goodreads.

Najlepšia séria od autorky

Od Jennifer som už mala možnosť prečítať si viacero kníh a musím povedať, že séria Z krvi a popola u mňa vyhráva na plnej čiare. Aj by som povedala, že to napísal niekto iný, keby príbeh nebol popretkávaný autorkiným veľmi typickým štýlom písania. I preto dúfam, že to v ďalších častiach nedokafre.

Nepredvídateľnosť

Nemám rada predvídateľné knihy. V dnešnej dobe je fakt ťažké niečím prekvapiť a posúvať dej takými smermi, ktoré ako čitatelia nečakáme, aj preto oceňujem tento aspekt príbehu. Keď už máte pocit, že sa čoskoro stratíte v dlhších opisoch, autorka vás práve včas obleje ľadovou vodou. Povedať napríklad, že záver druhej časti bol ako šoková terapia, je slabé slovo. Ak ste chceli hneď po jednotke držať v ruke dvojku, zaručujem vám, že po tejto časti to bude ešte horšie, pretože nutne budete potrebovať odpovede na milión otázok.

Skvelá chémia medzi postavami

Nemyslím tým iba hlavných hrdinov. V knižke natrafíte na všakovaké spektrum postáv, ktoré skvele dopĺňajú príbeh a popritom poskytujú čitateľovi množstvo nových a zaujímavých informácií o autorkinom komplexnom svete. Všetko to do seba výborne zapadá a aj keď si neobľúbite každú osobu, ktorá sa tam mihne, minimálne vás budú zaujímať motívy niektorých vedľajších aj záporných postáv.

Vďaka komplexnosti odpustíte nedostatky

Príbeh ma dokázal natoľko pohltiť, že som úplne prehliadala nedostatky alebo scénky pritiahnuté za vlasy. Hlavne v závere som pri jednej situácii dvíhala obočie, ale nejdem spoilerovať. Však zistíte sami (alebo možno aj nie :D).
Keďže kniha sa číta takmer sama, predýchala som i niektoré zbytočne rozťahané scény alebo opisy. Niekde to mohlo byť lepšie osekané, ale tak čo už, no. Deju to nejako extra neublížilo, akurát by sa ušetril papier.

Bude vám riadne horúco!

Každá milovníčka romantických aj erotických príbehov si tu nájde to svoje, pretože vo výborne spracovanom a podanom fantasy príbehu sa skrýva taká dávka chémie, že... ah, povedzme, že vám neodporúčam knihu čítať vo verejnej doprave. Keby vám do nej náhodou nakukla ponad plece akási babička, nemusela by to rozdýchať.

Prepracovanosť

Tento príbeh je dosť zložitý a čoraz viac sa zamotáva, takže často treba zapojiť mozgové závity, aby ste si vedeli poskladať veci dokopy. Je to super! Mám rada prepracované príbehy, prebúdza to vo mne Sherlocka, ktorý špekuluje a vymýšľa rôzne teórie o tom, ako sa to celé skončí a kto je, dopekla, kto. Moje zvedavá ja stále nebolo uspokojené dostatočnými odpoveďami, takže mám veľké očakávania od pokračovania.
Moje hodnotenie:


Za recenzný výtlačok ďakujem vydavateľstvu Zelený Kocúr.


Žiadne komentáre