V znamení ametystu (Kronika strateného impéria #1)

A je to tu!
Vydanie mojej knižky sa pomaly blíži. V znamení ametystu nájdete v kníhkupectvách už od 21. 9. 2018. Čo je takmer za rohom a ja sa neviem dočkať toho, keby budem svoje dielo držať v tlačenej podobe. Pred pár rokmi by som ani neverila, že sa mi to podarí s rukopisom dotiahnuť až do vydavateľstva Albatros Media, ktoré vždy patrilo k mojim obľúbeným. Zhodou náhodou, ako knižná recenzentka som práve s nimi získala svoju prvú spoluprácu. A teraz sa k nim pridávam aj ako autorka! No čo viac by si človek prial?

Samozrejme, žiadna cesta za snami nie je jednoduchá a ani u mňa to tak nebolo. Za posledných desať rokov som natrafila v knižnom svete na množstvo strastí aj radostí. Prvýkrát som sa pokúsila V znamení ametystu vydať ako osemnásťročná, ale, bohužiaľ, zmluva, ktorú mi ponúklo jedno začínajúce vydavateľstvo, pre mňa nebola po finančnej stránke vhodná a musela som odmietnuť. Zdalo sa mi to od nich trochu zavádzajúce, keďže na stránke mali napísané, že chcú pomáhať debutantom. Napokon som však pochopila, že asi mi to nebolo súdené a na poriadnu príležitosť si ešte musím počkať.
Rukopis som posielala do Albatrosu trikrát, no ako autorka som ani raz nedostala odpoveď. Všetko sa zmenilo až v roku 2016 a následne na jar v roku 2017, keď sa definitívne rozhodli, že ma berú. Odvtedy už len netrpezlivo čakám, opravujem, čakám, čakám, opravujem a dúfam, že tlačená verzia sa vám, čitateľom, zapáči rovnako ako tá, ktorú som vám kedysi ponúkla vo forme e-booku.
Tu ma nájdete: 
Oficiálna anotácia
Sedemnásťročná Meggie je celkom obyčajné dievča, ktoré má rado volejbal, kamošov a svojho uleteného bratranca. Jedného dňa sa však na oblohe zjavia zvláštne fialové vlny, zaútočí na ňu bojovníčka s očami čiernymi ako najhlbšia temnota sveta a zachráni ju zvláštna starena s palicou, na ktorej ožívajú čudesné ornamenty. Meggie sa razom ocitne v prapodivnom Ametystovom lese, ktorý doteraz poznala len z maminho rozprávania. Obdivovala svet plný víl bez krídel, prísnych pravidiel a temných tajomstiev. Považovala ich však len za výplody fantázie. No Ametystový les je skutočný. Prírodné spoločenstvo víl a voktarianov v ňom žije pod ochranou Ametystového lampáša, ktorý ich chráni pred nezvanými hosťami a udržuje mier a pokoj. Meggie sa v tomto fantastickom svete neocitla náhodou. Nie všetkým členom Lesnej rady ide o dobro spoločenstva a Meggie sa snaží pred svojím pravým poslaním utiecť. Spoločníkmi jej budú noví priatelia a zápisky mŕtvej mamy.

Čo môžete od môjho príbehu čakať?
Mojím zámerom bolo napísať taký príbeh, aký by som si chcela prečítať ja, a týmto pravidlom som sa počas celého písania riadila.

Pre koho je príbeh určený?
Keďže sama obľubujem literatúru pre mládež, moja séria je určená primárne pre čitateľov od 15 do 26 rokov. Zo všetkého najviac by som chcela osloviť tých, ktorí vyhľadávajú v knihách záhady, dobrodružstvo a romantickú zápletku. Do deja som zakomponovala taktiež prepojenie iného sveta s tým naším cez kultúrne symbolické miesta (napríklad Stonehenge, Machu Picchu, Maltský komplex chrámov, Nasca a podobne). Najdôležitejšou úlohou hlavnej hrdinky je zistiť, kam sa dostala a prečo.

Pokiaľ sa neviete rozhodnúť, či mi ako autorke dáte šancu, preklikajte sa na stránku Goodreads, kde sú všetky hodnotenia od čitateľov. Moju knižku už taktiež nájdete aj na stránke MARTINUS. Zatiaľ nie je dostupná, no stačí im zanechať e-mail a oni sa vám ozvú.

Čítate YA fantasy knihy? A čo príbehy na pokračovanie?

11 komentárov

  1. Veľmi sa teším na tvoju knihu a prajem ti veľa veľa čitateľov a dobrú predajnosť.Ja už len čakám kedy bude na Martinuse dostupná a idem si ju hneď vtedy objednať :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, som naozaj rada, že ťa moja knižka zaujala a velmi dúfam, že nebudeš sklamaná.😊😊

      Odstrániť
  2. Na tvoji knihu už se moc těším, má krásnou obálku a určitě i příběh bude kouzelný :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Gratulujem a už sa na knihu veeeľmi teším, vychádza na moje narodky, takže to beriem ako znamenie a kúpim si ju ako darček :-) Obálka je výborná a verím, že príbeh bude stáť za to :-)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to aby som ti ju poslala k narodkám ako darček :D :D :D
      A ďakujem!

      Odstrániť
  4. Fantasy knížky zbožňuju! (Na tuhle jsem moc zvědavá.) :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Veľmi sa ospravedlňujem a zároveň hanbím za to, že ti idem k tomuto mega úspechu popriať až teraz...a nejdem sa ani vyhovárať svojim obľúbeným pravidlom → radšej neskoro ako nikdy...
    Majka, OBROVITÁNSKA GRATULÁCIA♥♥♥ Tak sa s tebou teším a veľmi – preveľmi som ti to priala. Viem, aká ťažká, strastiplná cesta viedla za splnením tvojho sna, no nevzdala si sa a za to ťa neskutočne obdivujem – si obrovskou inšpiráciou!
    Prajem ti veľa úspechov, mnoho – premnoho spokojných čitateľov a inšpiráciu pre nové príbehy. Ešte raz srdečne GRATULUJEM a držím palce so všetkým, čo ťa ešte ohľadom knižky čaká...maj sa krásne!♥^.^♥

    P.S.:Všetko najlepšie k meninám! :*

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Určite sa nemusíš za nič ospravedlňovať. Veľmi ti ďakujem za krásne slová a takúto obrovitánsku podporu. :) :)

      Odstrániť
  6. Ahoj velmi ma zaujalo ked som na martinuse uvidela tvoju knihu. Parkrat som uz bola na tvojom blogu a pacilo sa mi tu. Vedela som len, ze pises nejaku fantasy seriu s vilami. Ale ked som si precitala anotaciu na martinuse hned mi napadlo: "Pockat, ved aj ta baba z toho blogu pise nieco o vilach." Pozrela som na meno, slovenske. Dala som si tvoje meno do googla a vyskocila mi tato stranka. Som naozaj milo prekvapena. Je fajn zistit ze aj na Slovensku sa da vydat fantasy kniha. Teraz si pre mna tak trochu vzor, kedze tiez sa snazim pisat a je to moj sen. A vidiet ze sa to niekomu naozaj podarilo, je uzasne. Ako svetlo v temnote :D
    Tvoju knihu som necitala a ani neviem, o com je. Netusim ci ma bude bavit. A uprimne asi by som si ju teraz nekupila (dala som si predsavzatie, ze kym nedocitam vsetky kupene knihy, nekupim si ziadnu novu), ale pri tebe nemam na vyber. Prosto si ju musim kupit. Tvoj blog mi mnohokrat pomohol, ked som potrebovala najst vieru, ze to ma zmysel, takze by som asi nepovazovala za fer keby som si ju nekupila. Chcem ta takto podporit. A ked ju uz budem mat doma urcite si ju precitam.
    Vily? Tie ja moc nemusim. Ale dakedy som nemala rada ani vlkolakov, kym som si neprecitala triaska,vahanie,navzdy. Takze mila pani autorka, mas sancu zmenit nazor tohto jedneho citatela na vily. :D :D
    Zelam ti vela uspechov s touto knihou a taktiez aj so zvyskom serie!
    A tiez (takmer som zabudla) gratulujem!
    Sisa

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Fíha. :O :O V prvom rade ti veľmi pekne ďakujem, že ťa môj blog aj články zaujali a ešte väčšiu radosť mám z toho, že ti to dodalo nádej do budúcna. Určite sa netreba vzdávať. Mne to síce trvalo dlho, ale autori musia byť, bohužiaľ, (a obzvlášť na Slovensku) majstrami v trpezlivosti, inak sa ďaleko nedostanú. Som si istá, že na každého, kto sa snaží, čaká nejaká príležitosť. Len treba písať a písať a v ten správny čas všetko príde.

      Vlkolakov nemám rada ani ja a víly... eh, no, ak moju knižku prečítaš, zistíš, že moje víly nespadajú pod bežný priemer. Vlastne po nich majú asi len názov a to je tak všetko. :D Pre mňa sú to ako keby úplne odlišné bytosti, ktoré som si sama vytvorila (ak to dáva zmysel).

      Ešte raz veľmi pekne ĎAKUJEM a ja ti tiež želám veľa šťastia do budúcnosti. :)

      Odstrániť