Excited about... (1)


Tento môj projekt je opäť skôr mesačná záležitosť, keďže tie týždenné u mňa veľmi nefungujú. V projekte ide vlastne o to, na čo sa teším, aké som našla novinky a čo ma zaujalo na iných blogoch.


Čo ešte nevyšlo, ale som už zúfalá z čakania: 


Clockwork Princess od Cassandry Clare: Čakanie je únavné. Keď pomyslím na Jema a Willa, je ešte únavnejšie. Konečne sa blíži ten prekliaty dátum - 19. 3. 2013 - kedy to má vyjsť.
GOODREADS

Čo už vyšlo a ešte som sa k tomu nedostala, ale plánujem už čoskoro

Mila 2.0 od Debry Driza: Mila sa nikdy nemala dozvedieť pravdu o jej pravej identite. Žila s matkou v Minnesote. Mala zabudnúť na svoju minulosť - na to, že bola vytvorená v tajnom počítačovom laboratóriu a naprogramovaná robiť normálne veci ako ľudia. Ale teraz nemá inú možnosť a musí utekať pred nebezpečnými operatívmi, ktorí ju chcú zničiť, lebo vie príliš veľa, a pred záhadnou skupinkou, ktorá ju chce zajať, aby odhalila jej rozsiahlu techonlógiu. Lenže tým, čím sa Mila stáva, ide za hranice našej fantázie, zachrňujúc aj tú jej. 
GOODREADS

Heist Society od Ally Carter: Za objavenie tejto série sa musím poďakovať Lene z blogu Addicted2Novels, kde som našla recenziu na tretí diel a veľmi sa mi zapáčila.
Katarina Bishopová pohádza z rodiny, ktorá sa zaoberá veľmi netradičným biznisom - kradne. Na jej siedme narodeniny šla Kat so strýkom Eddiem do Austrálie, kde ukradli korunovačné šperky; a keď mala pätnásť, vymyslela si vlastný podvod úplne sama - zapísala sa do najlepšej internátnej školy v krajine, odhodlaná zanechať rodinný biznis za sebou. Nanešťastie, opustenie "života" kvôli normálnemu životu sa ukázalo byť náročnejším, ako Kat čakala. 
Čoskoro, sa objaví Katarinin bývalý kamarát Hale, ktorý jej kedysi pomáhal plánovať podvody, a vtiahne ju späť do sveta, odkiaľ sa snažila tak veľmi utiecť. Ale má na to dobrý dôvod: mocný gangster bol okradnutý o svoje cenné umelecké zbierky a chce ich naspäť. Iba majster zlodejov mohol zvládnuť takúto prácičku. Katarinin otec nie je iba na zozname podozrivých, ale je ten jediný podozrivý. Chytený medzi Interpolom a medzi ďaleko nebezpečnejším nepriateľom, Katarinin otec potrebuje jej pomoc. 
Pre Kat je tu iba jedno riešenie: musí nájsť umeleckú zbierku a ukradnúť ju späť. Zdá sa to nemožné? Má dva týždne, tínedžerskú skupinu kamarátov, a dúfajúc, že aj talent uskutočniť najväčší zločin v rodinnej histórii - a ak bude mať šťastie, po ceste sa jej podarí ukradnúť naspäť aj jej život. 
GOODREADS

A máme obálku:



Na ktoré filmy chcem ísť do kina



21 and over (u nás Na šrot): Jeff má 21 a chce to poriadne osláviť. Opiť sa "na šrot" sa ale neodporúča pred najväčšou skúškou v škole. 



Jack Giant Slayer (u nás Jack, zabijak obrov)Pradávna vojna medzi ľudskou rasou a bájnymi obrami ožíva, keď sa mladý farmár Jack vydá zachrániť princeznú Isabelle.


The Host (u nás Hostiteľ)Po úspešnej invázii kontrolujú Zem neviditeľní mimozemšťania. Takzvané Duše preberajú kontrolu nad mysľou človeka, používajú jeho telo a zdanlivo bez zmeny žijú jeho život. Väčšina ľudí sa stala pre Dušu obyčajnou schránkou a hostiteľom.
Hlavnou hrdinkou filmu je Melanie, dievčina, ktorá patrí k zvyšku „divých“ ľudí a ktorá sa bezhlavo zamiluje do chalana menom Jared. Bola by to celkom obyčajná lovestory, ale po jednej z naháňačiek je Melanie zajatá a jej telo si berie Duša menom Pútnička.Pútnička je prekvapená a zavalená hotovou tsunami spomienok a silných emócií, ktorým dominuje láska. Stane sa to, na čo Duše nie sú príliš navyknuté. Melanie sa odmieta svojej mysle a svojho tela vzdať. Pútnička pôvodne chcela zo spomienok odhaliť úkryt zostávajúcich ľudí, húževnatá Melanie jej v nich však ukáže silu lásky. Mimozemská Duša sama tejto sile nečakane podľahne a v prekvapujúcom spojenectve sa potom vydajú hľadat Jareda, ktorého obe milujú.
Rovnako odhodlaná ako Melanie je však aj Duša menom Hľadačka s jednou úlohou – dolapiť všetkých, čo prežili, a ochraňovať novú rasu.




Ako to dopadne, keď snorím po blogoch: 

1. Prečítajte si zaujímavý článok na blogu u Freckles o tom: Ako by sme sa mali správať k svojim čitateľom. 
2. U Judit práve prebieha súťaž, v ktorej môžete vyhrať knižky Legenda a Som roztrieštená od vydavateľstva Albatros Media. Viac nájdete TU
3. Zapojte sa u Moonlight do projektu V.O.T.E for the Best. Zvoľte si najlepšieho zloducha. 
4. Prečítajte si na blogu Little Rambling opäť zaujímavý článok: Kde sa skrýva fantasy. 
5. Mali by ste zablúdiť k Stormy a prečítať si recenziu na knihu Jazdi Časom. Ja osobne sa na ňu veľmi zvedavá. 
Niečo u mňa

Dúfam, že ste pripravení, lebo v pondelok sa u mňa začína Marcová súťaž, ktorá bude pozostávať z dvoch kôl a môžete vyhrať jednu veľmi zaujímavú knihu, nad ktorou baby (ja nie) slintajú. Tu je pomôcka: 
V Christianlande začína byť poriadne horúco. 
Tak čo? Viete, o akú knihu budete súťažiť? 


12 komentárov

  1. OOO To znie super 8D poznám 2 dôležitých Christianov 8P

    Pekný súhrn, tie anglické vyzerajú fajnovo 8)

    btw. prosím odstráň si overovanie komentárov

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Neznášam overovanie komentárov a ani som nevedela, že to mám :D Kde to mám zrušiť? :D

      Odstrániť
    2. Omg, už som tam niečo poprepínala, dúfam, že to fungovalo :D

      Odstrániť
  2. Na hostiteľa už netrpezlivo čakám a veľmi sa teším :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Skvelá rubrika, mám takéto veci rada, lebo v nich vždy objavím niečo, čo mi predtým uniklo :)
    Na Hostiteľa sa veľmi teším :) A na tej obálke Fiery Heart nevyzerá tá blondína akosi čudne? Či to len mne tak pripadá? :)

    Hm, Christianland...teraz si spomínam len na jedného, ale keď potrápim mozgové v´bunky, možno si spomeniem ešte :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Čo ja viem či čudne? :D Ale stále vyzerá lepšie ako ten chlap na obrázku.
      Ten môj Christianland je asi najznámejší a veľmi veľmi zvrátený :D

      Odstrániť
  4. Na CP2 sa aj ja už teším, je predobjednaná...<3
    Uf, nemusela som tú obálku k Fiery heart znova vidieť... akože vôbec...:((
    & Host bude asi fajn, tiež to chcem vidieť.:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vieš čo? :D Tá obálka mi je dosť ukradnutá :D viac som zvedavá na príbeh. Dúfam, že bude lepší ako v trojke.

      Odstrániť
  5. Ja sa teším na Host už od kedy som videla trailer a prekonalo to len ďalší super trailer na Mesto kostí. :D Inak už takmer odpočítavam dni, kým vyjde Clockwork princess. Som strašne zvedavá, ako sa to rozmotá. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sme zvedavé dve! :D Ja som akurát dočítala prvú kapitolu na blogu a vyzerá to super. Keď som videla, koľko to bude mať strán, potešila som sa. 550? :D To je supeeeeer :D

      Odstrániť
    2. 550? Prvú kapitolu? keby som ju teraz prečítala, tak by som sa z toho čakania zbláznila nadobro. Ja to musím mať pekne celé po ruke, aby som sa mohla vrhnúť na všetko. Nie len na ukážku. :D

      Odstrániť
    3. Ukážka bola super, len sa mi zdalo, že je tam príliš veľa odlišných pohľadov. Najprv Tessa, potom Sophie, Will, Cecily... alebo už sa mi to potom miešalo? Mala som pocit, že je tam vyjadrená myšlienka každej postavy :D

      Odstrániť