Učenie alebo čítanie?

Škola sa nám začala (všetci, ktorí ma poznajú, si teraz určite vedia živo predstaviť ten môj kyslý výraz) a obdobie vysedávania pred počítačom, pred telkou sa skončilo. Knihy som nespomenula.... prečo?
Ha!
Mám čítačku, čo je v mojom prípade mimoriadne užitočná vec, keďže som študentom hotelovej akadémie. Samé akcie, profesori často chýbajú, posledné dva mesiace školy sa väčšinou ani neučíme. Tento rok som štvrtáčka, takže budem mať ešte aj 2x dvojtýždňovú prax mimo mesta v nejakom hoteli, kde pri mojom šťastí nebude žiadny funkčný počítač a wifi zachytím iba v hale na chodbe, ďaleko od mojej izby. Dúfajme, že sa znovu nedostanem do Tatier. ako naposledy. Nikdy som si nemyslela, že sa mi môže pohľad na hory tak zhnusiť, no ono sa im to v tom hoteli nejako zázračne podarilo, nehovoriac o prevádzkarovi, ktorí nám o jedenástej behal po izbe v ružových teplákoch s kvetinkami.
Počas leta som si pozbierala celkom pekný zoznam knižiek, ktoré plánujem počas školy prečítať. U nás v triede vedie hranie kariet, spanie, lúštenie krížoviek, počúvanie hudby a až niekde medzi lúštením a počúvaním sa nachádza čítanie. K čomu všetkému sa však človek nedonúti úplne zúfalý od nudy a sedemhodinového sedenia v triede?
Ako našu školu poznám, aj tento rok budeme fungovať štýlom mesiac-predstierajte-že-sa-učíte-potom-si-napíšete-písomky-z-učív-ktoré-sme-(ne)prebrali.
Ako vášnivý čitateľ som radšej ticho. Mám šancu konečne sa dostať aj ku knihám, ktoré som donedávna odkladala. Môj druhý deň sa začal celkom sľubne - knižkou od Wendy Higgins, Sweet Evil. Keď už nič iné, aspoň si vylepším anglickú slovnú zásobu.

5 komentárov

  1. bože, vieš ako by som menila???? mať normálny školský rok, namiesto toho sa zajtra trepem do BA na zápis :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. A to sa ani trochu netešíš? Ja sa už neviem dočkať, kedy stadiaľto vypadnem :D

      Odstrániť
  2. ale tak nakoniec to nebolo ani také hrozné, izba sa dá vydržať, mám sexy susedov a bola som v euroveii, takže by sa to hádam dalo zvládnuť :D potom prídeš niekedy na návštevu :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Jasné, že prídem! :D Ak budeme mať dvojtýždňovú prax, rozmýšľala som, že by sme si mali dať stretko :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. My sme tiež mali v škole nudu, asi prvé tri dni. :D Potom sme sa začali učiť, veď sme nejaký gymnazisti, no nie? Už sa neviem dočkať písomiek a stresu.

    OdpovedaťOdstrániť