Veselovianočný knižný tag

Keďže v poslednom čase to u mňa na blogu akosi viazne, rozhodla som sa aspoň zapojiť do tagu, ktorý organizuje Michelle. Jej projekt bude pozostávať zo štyroch článkov a budú pribúdať na jej webe každú nedeľu až do Vianoc. Taktiež organizuje peckovú súťaž na Instagrame, v ktorej môžete vyhrať až tri knižky (vrátane tej mojej <3) a výhry sú pre čitateľov so slovenskou AJ českou doručovacou adresou. Zapojiť sa môžete -->TU.


UNDERNEATH THE TREE
Kniha, ktorú by ste si tento rok chceli nájsť pod stromčekom
Vybrať si knihy pod vianočný stromček je vždy veľká dilema, ale zrejme by som si vybrala Maybe This Time od Kasie West. Táto knižka sa mi veľmi páčila, ale čítala som ju len ako e-book a rada by som ju mala aj na poličke. A taktiež by som si veľmi rada doplnila sériu Bloodlines. V češtine mám prvé tri diely a zvyšné mi chýbajú. Neviem ich zohnať, keďže sú vypredané.


MERRY CHRISTMAS DARLING
Kniha, ktorú by ste tento rok priali pod stromček ostatným
Hierarchiu tmy od Adriany Bolyovej. Príbeh zatiaľ nevyšiel v knižnej podobe, ale ja verím, že sa ho dočkáme, pretože je to jedna z mojich najobľúbenejších kníh od slovenskej autorky. Odohráva sa to v Česku, Maďarsku aj Rakúsku, je to o démonoch a hlavná hrdinka je úplne super.


ALL I WANT FOR CHRISTMAS IS YOU
Knižný artefakt, ktorý by ste si priali nájsť pod stromčekom
Chcela by som alethiometer zo série Jeho temné hmoty. Mám naň totiž hneď niekoľko otázok. Samozrejme, pokiaľ by som z neho vedela čítať tak dobre ako hlavná hrdinka Lyra, to by bol len bonus. Ale ak aj nie, no čo, aspoň by sa pekne vynímal na poličke vedľa knižiek. alebo na mojich knižných fotkách.

BABY, IT'S COLD OUTSIDE
Kniha, ktorá sa perfektné hodí do zasneženého dňa
Jeho temné hmoty od Philipa Pullmana. Atmosféra a opisy severu boli také dôveryhodné a mrazivé, že ma ani nemrzelo, že sme vonku nemali sneh.

PUT A LITTLE LOVE IN YOUR HEART
Romantický príbeh, ktorý môže vylepšiť vianočnú atmosféru
The Distance Between Us – nejde síce o vianočnú knihu, ale je to taká milá oddychovka, ktorá vylepší náladu.

ROCKIN' AROUND THE CHRISTMAS TREE
Menujte päť knižných hrdinov, s ktorými by ste chceli stráviť Vianoce
S Willom z Pekelných strojov, s Julesom z Polnočnej dámy, s Miou z Denníkov princeznej a celkom zábavné by bolo stráviť Vianoce s Hakom a Yonou z mangy Akatsuki no Yona.


YOU'RE A MEAN ONE, MR. GRINCH
Kniha, ktorá vás tento rok sklamala a zaslúžila by si uhlie do čižmy
Mám také dve. Under Different Stars a Elita (ktorú som nezvládla ani dočítať... a to som si myslela, že Selekcia bola zlá).

LAST CHRISTMAS
Kniha, ktorá vás tento rok emocionálne najviac zasiahla
Rozhodne Letters To The Lost. Brigid Kemmerer je moja nová obľúbená autorka. Píše neuveriteľne pútavo.

IT’S THE MOST WONDERFUL TIME OF THE YEAR
Kniha, ktorej čítanie ste si tento rok najviac užili
Vlastne som si najviac užila čítanie dvoch príbehov a oba sú od českej autorky. Nedávno som dočítala knihy Naslochač a Faja – boli výborne prepracované a so sympatickými postavami. Už sa veľmi teším na pokračovanie.

HAVE YOURSELF A MERRY LITTLE CHRISTMAS
Kniha, ktorej čítaním by ste chceli stráviť Vianoce
Chcela by som si dať re-reading trilógie Jeho temné hmoty. Seriál mi pripomenul, ako som túto sériu kedysi zbožňovala.

RUDOLPH, THE RED-NOSED REINDEER
Knižné zvieratko, ktoré by ste chceli mať na Vianoce doma
Malú veveričku, Ao, z Yony of the Dawn. Je taká zlatá.

JINGLE BELLS
Čo vám najviac pripomína Vianoce
Najviac sa mi spája s Vianocami séria Drahokamy. Vždy si pri pohľade na ňu spomeniem na pohodové večery pri stromčeku a zapnutej telke, v ktorej práve ide nejaký vianočný film.


Zapájate sa do knižných tagov?

7 komentárov

  1. Mne z Bloodlines série chýba posledný diel v angličtine, ale teraz, keď už to mám skoro dočítané, si nie som istá, či ho ešte potrebujem :D

    His Dark Materials by som si chcela aspoň pozrieť, keď už som si istá, že ku knihám sa nikdy nedokopem. Videla som ten pôvodný film a príliš ma neoslovil, ale seriálu by som dala šancu.

    A som extrémne rada, že sa ti Naslouchač páčil :D Neviem, prečo som si myslela, že ty ho najskôr ofrfleš :D :D

    A vďaka, že si sa zapojila do tagu ♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. HDM knihy sú úplne super - mala by si si ich určite prečítať. Mne sa zdalo, že prvá kniha nebola až taká pútavá, ale zvyšné dve som zbožňovala. Seriál je fajn - rozhodne lepší ako film.

      Neviem, prečo si si to myslela. Fakt. Bola to bomba. Podľa mňa sa mi to páčilo ešte viac ako tebe. :D :D :D

      Nie je začo, bol to skvelý nápad! :)

      Odstrániť
  2. Tenhle knižní tag vypadá vážně moc pěkně. Už jsem se dlouho do žádného nezapojila, takže o tomhle uvažuji. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Čo sa týka Bloodlines, odporučila by som ti skúsiť české eshopy alebo bazáre, ja som si práve tak doplnila jeden diel, čo mi chýbal :) Vidím, že sa v tvojom članku objavuje často séria Jeho temné hmoty, tú mám v pláne rereadovať a potom si pustím aj seriál.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem za tip, určite vyskúšam. Zháňam aj druhú časť Illuminae v češtine a ani to neviem nájsť, tak možno to tam niekde bude. :/
      Vidíš? Fakt to spomínam nejako často, ani som si nevšimla. Ja som si už dala rereading začiatok roka a som rada. Bol to príjemný návrat do starých dobrých čias a som zvedavá na druhú sériu seriálu.

      Odstrániť
  4. Ak potrebujete korenie váš vzťah s viac lásky a romantiky ho kontaktovať prostredníctvom e-mailovú adresu: aoba5019@gmail.com a volať alebo WhatsApp na + 27740386124. Jedným z najlepších rozhodnutí, ktoré som kedy robil bol kontaktovať Dr Adeleke, aby mi pomohol dostať môj milenec späť, bol som život naplnený šťastím potom, čo som kontaktoval Dr Adeleke, pretože on nie len priviesť môj milenec späť ku mne tiež urobil našu lásku k sebe viac unikátne a vynikajúce.

    OdpovedaťOdstrániť