Keď knihomoľ nemôže čítať


Určite ste si všimli, že od nového roka sa moja aktivita, čo sa internetu týka, obmedzila na minimum. Prekvapivo, má to svoj dôvod a aby som neznela príliš ohrane, úloha zodpovedného študenta s tým tento raz nemá skoro nič spoločné. Dôvod, prečo som tu nebola, je jednoduchý, nevedela som čítať ani písať. Mám vážne zdravotné problémy súvisiace s nervovou sústavou a, bohužiaľ, moje nezodpovedné silvestrovanie si vyžiadalo svoju daň a takmer celý január sa mi točila hlava až tak, že som trpela už len pri prečítaní jedného odseku v knihe. Na FB som sa objavila tak na desať minút a aj to mi dalo zabrať. Písanie príbehu tiež neprechádzalo do úvahy. Mala som takmer mesiac voľna od školy a nemohla som robiť, čo ma bavilo. Chytala ma depka. A keďže kvôli točeniu hlavy sa ťažko udržiava rovnováha, bola som väčšinou zavretá vnútri, pretože niekto v takomto stave je dosť nebezpečný pre seba aj pre svoje okolie. 

Takže čo som mohla robiť okrem čítania a písania? Zostávala jediná možnosť... telka. Je to divné, ale pozerať som mohla. Síce na etapy s dlhšími pauzami, ale iba vďaka Drop Dead Diva, Suits a Teen Wolf-u som prežila nekonečnú nudu.
A potom, keď točenie mierne ustalo, čakalo ma učenie. So školou to napriek tomu išlo pekne dolu vodou. Nezaobišlo sa to bez poriadnych nervov a faktu, že som sa vlastne musela nabifliť na tri skúšky behom jedného týždňa, a to som prvýkrát dve zo skúšok nespravila. Na jednej som aj bola „vyskúšať“, ale profák bol neúprosný, a pri druhej som prišla k budove školy, tam som sa otočila a šla domov. Po takmer mesiaci doma som mala divný pocit z toho, že by som mala byť zase medzi toľkými ľuďmi. Nechcem znieť ako totálne psycho, no ak si nie ste istí sami sebou a tým, či vôbec viete prejsť cez dvere bez ujmy alebo trápnych nárazov (ktoré môžu v niekom budiť dojem, že ste opití), to, či spravíte, alebo nespravíte skúšku, sa u vás zrazu posunie na rebríčku dôležitosti úplne naspodok. Takže doma som pozbierala odvahu, zopár ďalších vedomostí a šťastie som skúsila zase o týždeň. Nejakým zázrakom sa mi to podarilo.
Čakala som, že po takej dlhej prestávke začnem knihy doslova žrať, ale aby toho nebolo málo, dostala som chrípku. Odstavila ma na pár dní a znovu som si pozrela Teen Wolf, pretože čítať sa mi nechcelo. Každý deň som rozmýšľala, kedy sa z toho konečne pozbieram a nie a nie sa spamätať. Pripadala som si, ako zaseknutá na jednom mieste, zatiaľ čo všetko okolo mňa sa pohybovalo ďalej. Tak trochu som sa prebrala z tranzu asi až po nahliadnutí na moju GR výzvu, kde svietilo nula prečítaných kníh. Vo FEBRUÁRI!!!
Ale nevadí, síce to trvalo, no mám dojem, že sa už pomaly vyhrabávam z jamy depresie a nekonečného posedávania. Keď som prežila skúšky a ešte som pri tom bola aj spolovice na práškoch, zatiaľ čo okolo mňa utekali steny a písmenká sa mi skoro furt zlievali do rozmazaného víru čierno-bielej, mám dojem, že zvyšok roka a letný semester bude oproti tomu malina.
Takže s týmto článkom som len chcela mojim čitateľom oznámiť, že nikam z blogosféry neodchádzam, a zároveň sa ospravedlňujem, že som zanedbávala ostatné blogy.
Ale ja to všetko napravím, sľubujem.


Zhrnutie v duchu TW:

Môj január

Ako ma videla mamina týždeň pred skúškami

Ako ma videl priateľ týždeň pred skúškami

Ako to so mnou bolo naozaj týždeň pred skúškami

Pred prvou skúškou

Počas druhej skúšky

Počas mojej poslednej skúšky

Deň po skúškach

Teraz

Ako ste na tom vy? Mávate niekedy obdobia, kedy nemôžete alebo sa vám jednoducho nechce čítať?

36 komentárov

  1. Páni moji, to ťa obdivujem, že si zvládla všetky skúšky.... Ja som teraz už týždeň chorá, chodím len na strednú a mala som sa problém naučiť na 4 písomky.... :D A taktiež poznám ten pocit, keď sa človeku nechce čítať... potom však uvidím všetky tie krásne knihy, výzvy, články a neviem čo ešte, a už som v tom zase :) Inak, Suits milujem! A podľa tých obrázkov hádam, že ani Teen Wolf asi nebude zlý :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Teen Wolf je najlepší seriál na svete, určite si to pozri :D :D
      A mne s tým čítaním nepomohli ani články, obrázky alebo výzvy :D bolo to na prd. Ale tak teraz je to už našťastie za nami :D

      Odstrániť
    2. Pre mňa sú zatiaľ najlepšie seriály na svete Dr. House a HIMYM :D Tak, keď dopozerám Suits, The 100 a Flasha, určite skúsim Teen Wolf! :D :)
      To som rada, že sa knihomoľka vrátila naspäť k čítaniu :) Teším sa na články :)

      Odstrániť
    3. HIMYM je super, ale počula som, že ten koniec veľmi zbabrali. Práve sme s priateľom na deviatej sérii, ale veľmi rozmýšľam, že posledný časť si radšej nepozriem :D Každý na to nadáva
      Ty pozeráš takto postupne? :D Ja všetko naraz. Ale inak TW si pozri, keď budeš mať veľa voľna, lebo to ťa nepustí :D

      Odstrániť
    4. HIMYM je mega super, len posledné 2 časti boli strašné, takže sme sa s priateľom rozhodli, že ich nebudeme brať do úvahy :D A ešte som sa dopočula, že ten koniec natáčali v priebehu 2. série, lebo tie deti, že vraj rýchlo rástli, čiže natočili všetky možné konce, aké by podľa nich mohli nastať...a potom sa to na konci 9. série snažili nejako napasovať....a bolo to dosť zlé, podľa mňa :/
      Každý týždeň mi vyjde 1 časť z každého, takže si potom pozriem všetky cez víkend :D Lebo cez školu nestíham :/
      Tak to si potom TW nechám až na leto :D :D

      Odstrániť
    5. Takže nemám pozerať ani predposlednú? No dobre :D :D
      Ty kokos, tak to som nevedela, že to takto natáčali, počula som len, že v prvej sérii, už vedeli, ako sa celý seriál skončí, ale nečakali, že bude mať taký úspech a deväť sérií, či čo.
      Nechaj, nechaj a nezabudni dať vedieť, ako sa ti to páčilo (myslím tým, že ak sa ti to náhodou páčiť nebude, tak ani nepíš :D)

      Odstrániť
    6. Akože môžeš si pozrieť, len čakaj všakovaké pocity :D u mňa to bol plač, hnev, smútok a toto všetko naraz ! + som gúľala očami ako krava :D
      Toto je presne to! Si mysleli, že vedia ako skončí, ale dajak sa im to vymklo spod kontroly ;/
      :D :D Oukej, ak sa mi to nebude páčiť, skončila si so mnou, chápem ;) :D

      Odstrániť
    7. Viem si to predstaviť, zrejme aj ja budem, preto si to nechcem pozrieť. Náhodou som si prečítala článok o tom, ako sa to skončí, no nebola som nadšená : :D:D
      Ale myslím si, že sa ti to páčiť bude, len musíš pretrpieť prvé tri epizódy, z ktorých som mala ja najprv zmiešané dojmy. Tie prvé časti som aj videla pred tromi rokmi či ako, ale zdalo sa mi, že je to kravina, tak som to vtedy ďalej nekukala. Teraz krútim hlavnou nad tým, ako je možné, že som nepokračovala, lebo ďalšie série, to je jednoducho seriálový poklad. Skvelé a zaujímavé zápletky, perfektné postavy a vôbec to nie je predvídateľné.

      Odstrániť
    8. Ja som sa vyhýbala všetkým spoilerom! Proste som vedela, že sa to skončí zle, tak som o tom radšej ani dopredu nechcela nič vedieť! :D
      Je nejaký seriál, ku ktorému by si TW prirovnala? :D Lebo ako si to neviem veľmi predstaviť :D Ale asi si niečo o ňom pozisťujem, aby ma hneď neodradil, no :)

      Odstrániť
    9. Odkiaľ si to vedela? Ja som to nevedela, zistila som to iba náhodou v článku a tam boli rovno napísané aj spoilery :D
      Uf, ani nie, TW sa nedá s ničím porovnať, je to dokonalé. Proste je to o vlkolakoch (vlkolakov neznášam, irónia, nie), ale je to fakt dobre spracované. Zo začiatku sa ti bude zdať zrejme dosť divné to ich premieňanie, ale potom som si zvykla. Ide o to, že postavy a hlášky a zápletka je úplne dokonalá. Je tam veľa nadprirodzena a záhad a nemáš z toho dojem, že ti už príbeh nemá čo ponúknuť. Netočí sa to furt dookola okolo toho istého. Stále sa tam deje niečo nové a je to vážne super. Každá séria je lepšia a lepšia. Prvá je len taký slabý odvar, dvojka sa rozbieha, prvá polovica trojky je brutálna, druhá polovica trojky úplne najbrutálnejšia... dokonalá, strašidelná, šialená a revala som veľakrát :D a štvorka je podľa mňa tiež fakt pecka. Som zvedavá, o čom bude päťka.

      Odstrániť
    10. Od kamarátky, ktorá sa preriekla! Ale našťastie som ju včas zastavila, takže sa nedostala k detailom! :D
      Včera som si pozrela 20 minút z prvej časti, lebo mi to nedalo :D
      A zatiaľ to pre mňa bolo trošku prvoplánové :D Hlavne to, ako sa spoznal s tou babou, zachránil jej psa a pozval ju na rande, alebo také niečo ....ale tak dám na teba a urobím si úsudok až neskôr :) Mne sa aj tak väčšina prvých častí nepáči :)

      Odstrániť
    11. Ja som ti vravela, že prvé časti nie sú nič moc :D Ja som pozrela však tri a prestala som to kukať, lebo som si myslela, že je to hovadina. :D Až môj druhý pokus ma presvedčil, že musím pokračovať. Nevzdávaj to :D

      Odstrániť
  2. Poznám to....chodím často na operácie a niekedy sa nedokážem ani pohnúť. Minule mi operovali pravú ruku, takže som nič nemohla písať a tak strašne ma bolela a svrbela, že som chytala nervy a nemohla som sa na nič sústrediť. Keď som bola po vážnej operácií a pol rok som nevedela chodiť, lebo som ...ako aj ty....mala problémy s nervovou sústavou, celý deň som ležala v tej blbej posteli a ledva som dokázala niečo robiť. A čo sa školy týka...sú ku mne ústretoví, keďže veľa vymeškávam, ale aj oni majú dáke podmienky a preto sa musím doúčať. Teraz som znovu bola týždeň doma, takže sa "teším" na skúšanie a písomky.
    A čo sa týka Teen Wolf...tie obrázky ma dostali :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja som na operáciách nebola, jediný taký vážnejší zákrok, čo mi robili, je lumbálka. Ale chápem, ako ti je. Pred pár rokmi som na tom bola dva mesiace tak zle, že nikto nevedel, čo mi je. Točila sa mi hlava, všetko, čo som zjedla chutilo ako zhnité, celé telo mi brnelo a stŕpla mi polovica tváre aj ľavá noha, takže ani chodiť som nevedela. Do toho všetkého depresie, no hrôza. Dnes to ide so zdravím dolu vodou, pomaly každá druhá osoba, s ktorou sa rozprávam, má nejaké vážne zdravotné problémy.
      To je super, že k tebe sú ustretoví :D ja som vždy také šťastie nemala, na strednej, keď som došla po dvoch mesiacoch do školy, čo som sa konečne ako tak pozbierala, ma zvozila matikárka a kázala mi prísť ešte aj k tabuli... ledva som tam došla a ešte som sa skoro kvôli nej vtedy aj rozrevala. Ale našťastie, na výške je to lepšie, tu máme viac voľna a problémy som mala akurát cez január, kedy sme mali voľno, takže som toho veľa nevymešakala. Akurát len prvé termíny skúšok.

      Odstrániť
  3. Hm to, čo opisuješ fakt nie je sranda. Liečim sa na vysoký tlak, ale niekedy sa mi zníži a potom sa tiež cítim ako opitá a už vtedy som riadne nervózna. Ešte, že som na zdravotnej to mi dodáva istý pocit bezpečia.
    A zase tiež mám pocit, že sa musím bifliť ako nikdy no aj tak je kopa vecí, ktoré ešte neviem a každá hodina anatómie mi to len dokazuje :D
    Ja pomaly zisťujem, že ma prestáva baviť YA. Ale to bude asi preto, že v poslednej dobe čítam hlavne tú anatómiu a zabrdla som aj do psychologických kníh. Akurát som rozmýšľala, že si dám re-reading nejakých obľúbených kníh.
    A tak som rozmýšľala, že prestanem aj pozerať Pretty Little Liars. Nebaví ma, že tam dookola riešia to isté a príliš to naťahujú. Knihy sú oveľa lepšie a majú nejakú pointu :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No neviem, či mi to mne dodávalo pocit bezpečia, ja si radšej nič nepozerám ohľadom mojich problémov a nečítam na nete články, lebo asi by som už revala niekde v kúte alebo čo. :D:D Vysoký tlak je na prd. S tým mal problém aj môj brat, u mňa to bývalo práve naopak, ja som mávala niekedy až príliš nízky.
      Počuj, keby som sa mala učiť to, čo ty, no asi sa radšej odstrelím. Zdravotníctvo nie je nič pre mňa. Dobre... skúmala som na patológii v práci maminine vzorky a raz som videla mŕtvolu, ale to asi tak všetko. :D
      Mňa YA zatiaľ drží. zrejme ďalší dôkaz toho, že som sa "zasekla" na mieste... pokúsila som sa už dať šancu aj iným knihám, detektívkam a tak, ale nič ma tak nebavilo.
      PLL furt dokafrú a potom na koniec série dajú nejakú poriadnu bombu. Neznášam to a vlastne nechápem, ako je možné, že to furt pozerám. :D

      Odstrániť
    2. Najlepšie, keď spolužiačke prišlo na hodine zle a chudák učiteľka sa snažila zachrániť situáciu s tým, že nech sa nebojí, veď hneď naproti je nemocnica. Ešte viac sa rozplakala.
      Hmm tlak je fakt sviňa.
      Ako celkom ma to aj baví som na odbore masér, takže trošku menej roboty. Ale prvý ročník je dosť nudný čo si všímam. Kvantum informácii. Utešuje ma, že je to také zo života.
      Hm patológia ma vždy celkom zaujímala, ale myslím, že po strednej to vyhrá skôr fyzioterapia :D

      Odstrániť
    3. Moja kamoška bola na strednej za masérku, potom tuším dva roky študovala predškolskú pedagogiku, aspoň myslím, že niečo také, a teraz študuje fyzioterapiu a hovorila, že sa jej tam páči. :D

      Odstrániť
  4. Jé Teen Wolf :D to ti uznávam :D by som robila to isté na tvojom mieste+ SPN (ale na to by ani mesiac nestačil asi :D) Ach ta škola...už teraz sa mi nechce isť na vyšku (hlavne že musím kedže som na gympli no :D :D )

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vieš čo? Chcela som ti napísať, že sa teš, kým si na strednej... ale na gympli sa musíš zrejme aj tak veľa učiť. Ja som na strednej mala kopu času, takže nič. Výška je niekedy fajn... u mňa hlavne čo sa času týka, mám ho dosť, len bohužiaľ, už sa musím aj učiť, čo som doteraz nerobievala :D :D

      Odstrániť
    2. Hej mala by som :D ale ja som tiež ten typ čo sa učiť nemusí keď tak len chvíľu :D

      Odstrániť
    3. Tak to je potom blbé, na výšku si chvíľu poplačeš, možno ako ja, :D a ak si si vybrala dobre, hádam to bude fajn :D

      Odstrániť
  5. Po prečítaní článku a hlavne po zhliadnutí tých gifov na konci musím povedať, že tvoja a moja mama majú toho veľa spoločného - len tá moja mi k tomu ešte aj hovorí: "Prestaň sa už konečne učiť!" Hej, len moja maminka môže byť taká skvelá, že ma odhovára od učenia na skúšky. :D
    Ale som fakt rada, že sa všetko vracia do starých koľají a dúfam, že do letného semestra dorazíš plná elánu, bez teba by to totiž nebolo ono. Ruku na srdce, rozprávať sa na úrovni s našimi spolužiakmi bez toho, aby si o tebe mysleli, že nie si šialenec, fakt nie je ľahké. A okrem toho, kto by ma mlátil na prednáškach? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To u mňa nehrozí. Moja skôr hovorí: "Prestaň už pozerať. Prečo sa nejdeš radšej učiť?" :D :D Ale inak je v pohode. Keď som stresovala kvôli skúškam a kvôli tomu, že ich nedám, tak mi povedala, že však niečo bude, čo si z toho robím ťažkú hlavu.
      Jasné, že dorazím :D možno nie plná elánu, ale určite so zvyčajným kyslým výrazom špeciálne určeným pre ukf. Jupííí.
      Že mlátil. Nie som až taký násilník. :D

      Odstrániť
    2. Moje rameno má o tvojej "mierumilovnosti" iný názor :D

      Odstrániť
  6. Oh, som rada, že už sa cítiš lepšie. :) Keď už nič iné, aspoň si si pozrela Teen Wolf a možno aj trošku oddýchla no. Dúfam, že sa ti to nevráti a zvyšok roka bude skvelý po všetkých stránkach!! :) Zhrnutie je super, Stiles je jedna z mojich najobľúbenejších postáv. A tak každému sa asi niekedy nechce čítať. :D Ja som tým už vo svojich výkecoch notoricky známa, že som lenivá a radšej si pozriem seriál. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem, aj ja dúfam, že už to bude iba lepšie a lepšie. Posledný mesiac bol fakt na prd, ale čo počúvam, nie iba u mňa.
      A pre mňa je Stiles úplne najsamlepšia postava :D nechápem, ako som vedela posledné roky žiť bez TW. :D

      Odstrániť
    2. Mne sa najviac páči Stiles, Lydia a Derek. Oni tú taká trojka, čo ťahá seriál. :D Aj Malia je celkom fajn. Už sa neviem dočkať júna a ďalšej série. :)

      Odstrániť
    3. Tak u mňa vedie Stiles a Lydia :D :D Malia je v pohode, mám ju rada, ale aj tak som tím Stydia :D Ja som mala rada Issaca, škoda, že odišiel. Viac sa mi páčil v TW ako v the Originals.

      Odstrániť
  7. Dobre, že ti je už lepšie. :) Zvládla si to. Veď knjhomoľ nie je predsa stroj, ktorý musí neustále čítať knihy. Koľkokrát mám ja také obdobie, že nič a potom to samo prejde. Ale tiež to súvisí najmä s chorobou, takže ťa celkom chápem. Prajem veľa sily a chuti do čítania. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem.
      Akože mávam niekedy obdobia sucha, keď sa mi vôbec nechce čítať, ale toto bolo skôr vynútené, lebo aj som čítať chcela, ale nevedela som. Vtedy je to horšie. :D

      Odstrániť
  8. Dúfam, že je ti už lepšie a že ti bude dlhšiu dobu dobre! :) Neviem si predstaviť, tie stresy. Musel tto byť zaberák, ale tak určite sa to zlepší a bude dobre! :)))
    Stáva sa niekedy, že nie je čas na čítanie a niekedy to okolnosti nedovolia.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Tá tvoja TW mánia sa vypláca, pretože ten gifový súhrn je úplne dokonalý! :D Najviac ma ale teší ten posledný, že sa to všetko napokon predsa len zlepšilo. Mám dojem, že letný semester je zakaždým lepší ako ten zimný, ale aj tak ti budem držať palce, nech taký aj skutočne bude. Z tej nuly si nič nerob, ja sa stavím, že to časom aj tak doženieš a na konci budeš mať viac prečítaných kníh ako ja - tá, ktorá sa celý rok fláka :D A až nebudeš mať čo pozerať, určite si pozri Galavanta - toho ja budem odporúčať všade a každému! :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Že? :D Ale zase kde nie je Stiles dokonalý? Môže vyzerať ako chodiaca mŕtvola a aj tak je super. :D TW bolo to jediné, čo mi okrášlilo posledné otrasné dni, takže piata séria v žiadnom prípade NESMIE byť posledná.
      No neviem, neviem. Ty máš teraz oveľa viac času ako ja a nemusíš sa do toho ešte aj učiť. Budem rada, ak si splním aspoň GR výzvu. :D

      Odstrániť
  10. Máš môj veľký obdiv :)
    Prajem veľa úspechov v roku 2015 keď si tak nepekne začala :)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Máš naozaj krásny blog a obdivujem ako úžasne píšeš. Tvoje články sa veľmi dobre čítajú, sú múdre, vtipné a pravdivé. Tento článok bol vynikajúci ( i keď z tvojho pohľadu to čo si zažila na začiatku roka moc príjemné nebolo). Je super, že si sa nevzdala a urobila všetky skúšky :) A hlavne, že si si spríjemňovala dni Teen Wolfom 💗 Úžasne si vystihla gify 😋 Veľa šťastia s blogovaním a v škole ;)

    OdpovedaťOdstrániť