Bookworm Monthly, Máj, Apríl (1)

Toto meme má na svedomí Simone z blogu Incredible books. Keby ste náhodou nevedeli, o koho ide, kliknite SEM.
Je to mesačný projekt a nie týždenný, čo je  rozhodne pre mňa. Už ste asi aj sami zistili, ako pravidelne pridávam články do niektorých rubrík. Dúfam, že s týmto mi to vydrží dlhšie ako len dva články.
Po prvýkrát pridávam knihy za dva mesiace, lebo z júna by mi toho asi veľa nevyšlo.



Katja Millay, The Sea of Tranquility

"Medzi hlavnými postavami vzniklo nádherné a veľmi intenzívne puto. Aj keď sa obaja presviedčali, že to, čo k sebe cítia, nie je láska, vedela som svoje."

New Adult je v poslednej dobe dosť populárny žáner a čoraz viac ľudí ho vyhľadáva. Ak máte chuť na trochu romantiky, ktorá sa postupne vyvíja medzi dievčaťom a chlapcom, s ktorými sa život nemaznal, určite si prečítajte túto knihu. Veľa takýchto dobre napísaných príbehov som ešte nenašla. 




Stephanie Perkins, Lola a kluk od vedle: Polibek pro Annu sa mi veľmi páčil. Dúfala som, že aj táto knižka bude rovnako kvalitná s dobrými postavami. Mala som obavy, pretože veľa príbehov na pokračovanie sa s narastajúcimi dielmi dosť pokazí.

Moje obavy boli zažehnané, hneď ako som sa prehupla cez prvé kapitoly. Zabudla som, ako pútavo a odľahčene Stephanie píše napriek tomu, že do svojho príbehu sa jej vždy darí nenápadne zakomponovať skutočné problémy. 

Kiersten White, Zlodejka duší: Tejto sérii som sa dosť dlho vyhýbala a vôbec som nemala v pláne kúpiť si ju. Ale nejakým spôsobom sa ku mne nenápadne priplichtila a zrazu som ju čítala. Musím povedať, práve prvý diel série Paranormalcy ma neuveriteľne prekvapil. Prečítala som ho rýchlo, bavil ma a občas som sa aj zasmiala. 



Kelly Oram, The Avery Shaw Experiment: Nič epické, ale zato príjemná oddychovka. Ide o príbeh dievčaťa, ktoré rieši tínedžerské problémy a snaží sa vyliečiť svoje zlomené srdce prekonaním siedmich stupňov žiaľu. S týmto experimentom jej pomáha populárny sexy chalan, takže všetci vieme, ako sa to skončí. 
Napriek občasnému prevracaniu očami a predvídateľnosti som zhltla príbeh za pár hodín. 

Alice Clayton, Wallbanger: Niečo pre starších čitateľov obľubujúcich trochu erotiky a  iskrenia medzi postavami. 
Tiež sa mi túto knihu podarilo prečítať veľmi rýchlo a hlavne preto, že som sa nebrzdila zbytočným trhaním si vlasov z toho, aká je hlavná hrdinka tupá, naivná a nudná. Caroline je vlastne zábavná žena s dobrou prácou a sexy susedom - samozrejme, že to medzi nimi začne iskriť. A čo je najdôležitejšie, kniha nemá nič, čo mi vadilo pri Fifty Shades of Grey. 
                                                                  Moja recenzia  Goodreads


Sophie Jordan, Draki - Návrat: Aj keď som dala tejto knižke tri hviezdičky, nemôžem ju nazvať pohodovým čítaním ani prekvapením, pretože ma naozaj sklamala. Charaktery postáv sa v podstate nikam neposunuli a autorka zakryla všetky nedostatky neustálou akciou, ku ktorej vlastne nedala žiadny pádny dôvod. Bolo tam príliš veľa nevysvetlených vecí a skončilo sa to na môj v kus akosi rýchlo. Nebola som spokojná, myslím si, že autorka mala na viac. 

Kiersten White, Nikto nie je bez viny: Tak ako ma prvý diel zaujal, tak ma druhý diel sklamal. Kniha sa niesla v úplne rovnakom duchu, nenašla som tam nič zaujímavé, nové a to, čo sa mi pri prvej časti páčilo, ma v tejto štvalo. Hlavná hrdinka sa mi zdala až príliš afektovaná a sebecká. Jej priateľ pochodil rovnako. Nemastný, neslaný, toho by v mojich očiach nezviditeľnil ani reflektor auta - a pri tom sa mi v jednotke celkom zapáčil. 
Dej nebol o nič lepší, v podstate sa nič nedialo a keď išli na nejaké akcie, prebiehali jednoducho a poriadny boj sa nekonal. 

Kiersten White, Raz a navždy: Záverečný diel som ledva dočítala. Veľa ľudí písalo, že bol najlepší, ale u mňa to skončilo presne naopak. Najviac ma zaujala práve jednotka a potom to šlo dolu vodou. Nenašla som žiadnu vec, ktorá by ma pri čítaní držala. Nepridal k tomu ani fakt, že som vedela, ako sa to celé skončí. Ku koncu sa mi už ani Jackov humor nezdal zábavný. 
Pre mňa jej toto príklad pokazenej série. 

Ally Condie, Dokonalý sen: S prvým dielom som bola dosť spokojná, radila som ho medzi lepšie dystópie, ale v dvojke sa to poriadne zvrtlo. Problém je v tom, že kniha je veľmi dobre napísaná, autorka pekne vykreslila prostredie a dala si námahu s vymýšľaním prekážok pre hlavné postavy, ale znudila ma k smrti. Jediný svetlý bod spočíval v tom, že som čakala, kedy sa hlavní hrdinovia znovu stretnú. Keď sa tak stalo, vôbec ma to neohúrilo a tie nudné pasáže, cez ktoré som sa prelúskala iba vďaka tomuto blížiacemu sa svetlému bodu, sa tak stali neznesiteľnými. 
Nedočítala som to. Pre mňa to už nebol ten istý príbeh ako zo začiatku a veľmi ma to mrzelo. Napriek tomu, že ma sklamal, nemohla som knižku zaradiť pod sklamanie mesiaca. Tie predošlé tituly som aspoň dočítala.  

J. Lynn, Wat for You: Tak toto je presne príklad toho, ako New Adult kniha nemá vyzerať. Pripadá mi to ako zlá napodobenina známych kníh a autorka si ešte k tomu ukradla zo všetkých zlé vlastnosti pre hlavnú postavu, aby bola dvakrát tak otravná. Nehovoriac o tom, že podporuje sex bez ochrany. To ma dostalo. Fakt. 

15 komentárov

  1. No, Matched #2 (Crossed či ako) sklamalo aj mňa, ale nie až tak veľmi, knihu som úspešne dočítala a trojka to u mňa zase napravila.
    The Avery Shaw Experiment si chcem prečítať, mám rada autorkin štýl.:)
    Inak som mala pri sérii od Kiersten White ten opačný rebríček; jednotka nič moc, trojka naj.:DD Ale tak, stáva sa.:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som sa k tomu nevedela dokopať, tak som kašľala na to.
      Avery je celkom dobré, určite si prečítaj, ale tak ktoré knihy od Kelly by sme nazvali vyslovené zlými? No... možno V is for Virgin - tam ma hrozne naštval koniec, ale inak sa dalo.
      Ten rebríček má opačný asi väčšina :D

      Odstrániť
  2. Paranormálov milujem! Mne tak veľmi sadla tá milá vtipná séria 8)
    Na dokonalý sen sa chystám a dúfam, že to bude lepšie ako 1. diel, pretože ta sa mi páčilo akurát prostredie a ten svet ale časom som zistila, že tá kniha ma vlastne dejovo dosť nudila.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dvojka nemá podľa mňa skoro žiadny dej. Tam len cestujú a čakáš, kedy sa Cassia a Kay stretnú a ďalej som sa nedostala, lebo ma to nebavilo :D

      Odstrániť
  3. To nevrav.... na Dokonalý sen som sa tak tešila :( :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Možno sa tebe bude zdať dobrý, hovorím, že je to dobre napísané a všetko, len ma to vôbec nebavilo. Stáva sa, každý má vlastný názor a niekedy nestačí len písať dobre, aby nás príbeh zaujal :D

      Odstrániť
    2. No jednotka, podľa môjho názoru, nebola napísaná ako nejaký trhák, ale ako oddychovka, takže dúfam, že dvojka bude napísaná aspoň tak :D

      Odstrániť
    3. Hádam hej, som zvedavá, čo na to povieš :D

      Odstrániť
    4. To ešte potrvá, kým si ju kúpim :)
      Ak nezabudnem potom ti o nej napíšem :D

      Odstrániť
  4. TSoT by som si mala už aj ja prečítať :D
    Lola aj Wallbanger bolo pohodové, vo Wallbangri ma zabil ten posledný pohľad postavy :D
    z Paranormálov som čítala len prvý diel a nejak ma to k ostatným neláka, ale som zvedavá na tú jej novú knihu :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veru, to by si mala. :D
      Čo ja viem, z Paranormálov ma bavila prvá polovica knihy a tá druhá už ani nie. Nanešťastie, zvyšné dve knihy sa nieslo v podobnom duchu, ako práve tá druhá polovica, ktorá ma nebavila. :D
      Mám smolu, no čo:D

      Odstrániť
  5. Sea by som si strašne veľmi chcela prečítať. (A aj to urobím!!)

    Paranormalcy... Hm. prvý diel ma nenadchol, ani druhý, ale tretí sa mi zdal celkom vydarený. V tom období som čítala samé knihy, čo ma niečím vytočili a toto jedno mi trošku zdvihlo reputáciu, takže som dala 4*. :D

    A Wait for You sa ti nepáčilo? Tomu ani nemôžem uveriť. Ja som sa na každej druhej replike nehorázne smiala. Netvrdím, že to malo nejakú hlbokú myšlienku alebo zápletku, no taká pohodička pre mňa. :)

    Najlepšie nakoniec. Wallbanger. Po tom, čo som videla u teba recenziu, som sa do toho pustila hneď a okamžite. Musím povedať, že si mi pripravila zaujímavé chvíľky v škole, keď mi spolužiaci skúmala Kindle. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Sea si rozhodne prečítaj :D

      Inak pri Paranormalcy som si všimla, že mám presne opačný názor, ako všetci ostatné, ale mňa práveže nudili ďalšie diely, lebo tam nebolo v podstate nič nové. To písanie sa mi nezdalo nič osviežené (nepočítam Jacka) a zaspávala som pri tom.

      Wait for you? Videla si moju recenziu? :D :D :D

      To bolo celkom super. Mne pripravila zaujímavé chvíľky v škole Obnažená, ale myslím si, že to bolo horšie ako W. :D

      Odstrániť
  6. Nie, tvoju recenziu na Wait som nevidela. :D

    Hej, ale keď spolužiac začne čítať, že bang, bang, bang a potom si chce prečítať knihu od začiatku, tak to je iné. :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Som veľmi nadšený, že sa môžem podeliť o toto úžasné svedectvo o tom, ako som dostal ex ex s pomocou tohto veľkého muža menom Ogbidi. Je to naozaj veľmi mocný kúzelník, bol som oddelený od svojho manžela dva roky späť kvôli mojej matke inlaw. Ďakujem Bohu za to, že sme použili Dr. ogbidiho, aby nás priviedol späť k dobrému, môj manžel ma teraz miluje viac ako predtým. Môžete tiež kontaktovať tento veľký doc pre svoje vlastné svedectvo prostredníctvom e-mailu: ogbidihomeofsolution1@gmail.com alebo whatsapp ho cez: +2348052523829.
    Nech vám Boh pomôže aj pri kontakte s ním. Vďaka.

    OdpovedaťOdstrániť