Alice Clayton, Wallbanger

Autor: Alice Clayton
Názov:Wallbanger
Počet strán: 300
Jazyk: Angličtina
Vyšlo: 27. 11. 0212

Caroline Raynoldsová má kariéru, akú vždy chcela, a krásny byt v San Franciscu. Žije so svojou úžasnou mačkou, jej dve kamošky Mimi a Sophia sú ako prepadové komando a pečie výborný cuketový chlieb, ktorý sa čoskoro stane obľúbeným jedlom jej zaujímavého suseda. 
A keď sme už pri susedovi...
Začiatok knihy je dosť zábavný a trochu komický. Predsa len, prisťahujete sa do nového bytu a noc čo noc neviete spať, lebo váš sused si to na druhej strane steny veselo rozdáva s vždy inou ženou. Dokopy sú vlastne len tri (ale aj to stačí, nie?).
Takže zatiaľ čo vo vedľajšom byte zábava pokračuje do nekresťansky skorých ranných hodín, Caroline je frustrovaná z toho, že ju už veľmi dávno nenavštívil "O". A nie, pod "O" nemyslím jej otca. Jej frustrácia vyvrcholí, keď jej na hlavu padne obraz. Pritiahnuté za vlasy? Trošku, ale dobre ma to pobavilo. 
Simon je fotograf a kvôli neustálemu cestovaniu po svete nevidí zmysel v hľadaní stálej partnerky. So vzťahmi to už vzdal a preto sa radšej venuje svojmu "háremu". Chudák. To ešte nevie, čo ho čaká, keď mu na dvere zabúcha jeho nová suseda a poriadne mu vynadá, že kvôli jeho nočným aktivitám nevie spať a chodí do práce unavená. 
Lenže Simon je sexy a Caroline to vidí. Žiadnemu čitateľovi neunikne, ako to medzi nimi vrie

Kniha sa mi páčila. Nebolo to ako vo Fifty Shades alebo ako v Obnaženej (BTW, I hate those books), kde sa na seba hlavní protagonisti hneď vrhli a rozdávali si to na každej strane až do konca. Erotický román... chápem. Ale príliš veľa, je príliš veľa. 

Vzťah Simona a Caroline sa vyvíjal úplne inak. Najprv sa neznášali a potom, aj napriek sexuálnemu napätiu, ktoré medzi nimi viselo, sa z nich stali dobrí priatelia. Ani jeden z nich nechcel stratiť toho druhého. Lenže príťažlivosť sa nedá len tak odignorovať, keď sa stretávate deň čo deň. Vždy sa niečo zvrtne. 
Myslím si, že Simon sa bál posunúť ich vzťah na novú úroveň. Páčilo sa mu mať kamarátku, ktorá vnímala vzťahy odlišne a nikdy neplánovala mať biely plot s veľkou záhradou a domom. Caroline nie je ten typ. Práve kvôli tomu, že si ju jej ex predstavoval ako poslušnú ženušku, čo bude vysedávať doma, sa s ním rozišla. 
Kniha sa mi čítala dobre a Caroline ma vôbec neotravovala. Simon tiež nie, správal sa normálne a nebol čudák s červenou mučiarňou. Kvôli jeho normálnosti som si ho obľúbila. 

Napriek tomu je tu zopár vecí, ktoré by som vytkla. Všetky postavy sa správali dosť detsky na svoj vek (26, 28) a pri Mimi a Sophii sa mi zdalo, že sú úplne ako tínedžerky, ktoré vyliezli zo sitcomu o pojašených školáčkach. Ich spoločný výlet v Tahoe mi to dokázal. Hrali fľašu. Fľašu! 

Ďalšia vec, ktorá ma príliš neohúrila, boli niektoré silené a až neskutočne komické situácie. Ako napríklad to s Clivom a ako sa vrhol na Purinu, či ktorá to vlastne bola (medzi Simonovými ženskými mám trochu zmätok). Alebo potom to, ako im všetko presne vychádzalo a aké neuveriteľné "náhody" sa neustále diali. Proste mi niektoré veci nesedeli, nemalo im hneď všetko vychádzať podľa plánov. 

Omg, a obzvlášť ťažko som zvládala Carolinine rozhovory s "O". Divné, fakt. To sa tiež mohla baviť s vnútornou bohyňou. 
Posledná tretina knihy ma začala trochu nudiť. Toľko sa napätie medzi Caroline a Simonom naťahovalo, až som z toho na konci nemala taký pôžitok, ako by som chcela. O takých päťdesiat strán menej a bola by som nadmieru spokojná. Menej je niekedy viac. 
Aj tak sú mi ale C. and S. sympatickejší ako Ana s Christianom alebo Eva s Gideonom. Nie je to nič epické, iba príjemná oddychovka. 

Odporúčanie: Pre fanúšikov erotických romancí a hlavne pre tých, čo zastupujú AntiFifty. 

Hodnotenie: 3,5/5

18 komentárov

  1. Vypadá to zaujímavo. Ani ja moc nemusím Fifty Shades. Nezaujalo ma to vôbec, ale toto si asi prečítam. Môže to byť dobré, hlavne ten začiatok ma zaujal :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak podľa mňa je to určite lepšie ako Fifty. Hlavne, že to nie je FanFiction. Už mňa už len to robí veľa, lebo ja potom stále hľadám spoločné znaky.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Ten začiatok je dobrý a priznám sa, že som to raz aj zažila :D :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To vážne? :D O tom mi musíš porozprávať :D

      Odstrániť
    2. Tak, človek na intráku zažije rôzne veci :D

      Odstrániť
    3. A to som si myslela, že na našom intráku to bolo divoké :D Inak po tejto recenzii som si istá, že si to prečítam, už to mám aj v čítanke, takže sa teším :D :D

      Odstrániť
    4. Tak to radšej nechcem byť na intráku :D ja som tých zážitkov mala už dosť aj u babky :D
      Michelle: Len čítaj, čítaj, som zvedavá, čo na to povieš :D len dúfam, že ma neodstrelíš, keby sa ti to nepáčilo, ale tak podľa mňa to nebolo až také zlé :D

      Odstrániť
    5. Neboj, neodstrelím ťa. Možno ti budem nadávať, ale to je asi tak všetko :D

      Odstrániť
  4. Znie to dobre 8) ALe už mám toľko v to-read, že toto vynechám 8D Keby si dala 5* tak by som sa potom poohliadla, ale mám v zásobe ešte nejaké erotické romány, tie mi na teraz stačia 8D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Zatiaľ odo mňa žiadna kniha z tohto žánru nedostala päť. Vo všetkých si niečo nájdem, či mi lezie na nervy, ale toto bolo celkom dobré :D

      Odstrániť
  5. Wow, znie to fakt super, a mám pocit, že to bude určite omnoho lepšie ako Fifty :D Inak, kniha vyšla len v angličtine?

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Nič pre mňa, ale nápad je to zaujímavý a hlavne - ona má mačku, to musí byť super postava...:DD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja si vždy poviem pri takýchto knihách - nič pre mňa - a ani to pre mňa nie je. :D Ale tak bola som zvedavá, čo je to za knihu, keďže veľa ľudí napísalo, že sa na nej hrozne smiala.
      A ja mám vtipné rada :D

      Odstrániť
  7. Práve som objavila svoju prvú prázdninovú knihu, lebo presne táto to bude. Zaujala si ma už prirovnaním k Fifty a že to je dokonca o milión rokov lepšie, tak tomu nemôžem ani uveriť. A to s tými kamarátmi mi mierne pripomína Krásnu katastrofu, ale celkovo si ma tak navnadila, že by som najradšej začala čítať už teraz. (hm, čo mi v tom vlastne bráni?) :D

    btw: Ružičky sú nehorázne cool. ;)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak dúfam, že nebudeš sklamaná. Ale mne Fifty ani Obnažená nesadli. Niežeby mi vadil v knihe sex, ale tam ho bolo na mňa priveľa a už ma to nebavilo. To už mám radšej, keď sa to medzi postavami naťahuje, ako keby si to mali rozdať hneď na druhej strane. Som zvedavá, čo na to povieš :D

      Ďakujem :D

      Odstrániť
  8. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem a dúfam, že nebude vadiť, ak ti to pošlem zajtra, lebo to mám v druhom počítači a dnes naň už nejdem. xD

      Odstrániť