Som späť!

Po dvoch týždňoch v Bratislave, kde som mala mizerný prístup na internet a FB mi načítalo polhodinu, som konečne doma a naplno si užívam moje skvelé pripojenie, vrátane nášho domáceho jedla. Tam, kde sme boli na praxi, chutilo všetko divne s akousi pachuťou a už mi to fááákt liezlo krkom. Aby sa však nepovedalo, boli tam aj dobré veci. Izbu sme dostali celkom obstojnú, až na to každodenné vŕtanie, ktoré sa začínalo už o ôsmej ráno a pokračovalo s výnimkou obeda robotníkov až do tretej poobede. Pred oknom sme mali lešenie, takže sme ani odostrieť nemohli, lebo nám tam stále behali.
Prvý deň nám dali na recepcii chladničku, čo som potrebovala na lieky, a tak brutálne vrčala, že sme kvôli tomu nevedeli spať a stále sa mi snívalo,  kedy zase začne vydávať tie divné zvuky, čo sa ozývali ešte aj do vedľajšej izby. Na ďalší deň nám ju našťastie vymenili. Aj kúpeľňa bola v pohode. Baby vo vedľa mali totiž náladovú sprchu, preto sme sa báli, čo vychytáme.  Tá ich striekala silnejšie a slabšie, kedy sa jej chcelo.
V našej izbe to vyzeralo ako po padnutí bomby, po troch dňoch som dokonca našla v našej, už vyššie zmieňovanej, chladničke autobusový lístok. Ako sa tam dostal? Je mi záhadou.  
Prax som si užila, len ten návrat do školy bude krutý.

Na začiatok by som asi mala spomenúť štvrtkovú premiéru Twilightu. Na praxi sme skončili o druhej a hneď potom sme sa ponáhľali na autobus do Auparku. Lístky na predstavenie sme už mali, ale aj tak sme sa neskutočne tešili ešte v stredu večer.
To by som nebola ja, keby že nevylejem polovicu koly na kabáty, na svoje topánky a neofŕkam ňou ľudí, ktorí sedeli predo mnou. Kamoška sa na mne smiala, lebo som si nevšimla, že som tých ľudí ofŕkala a namiesto ospravedlnenia som stále dookola omieľala: "Dokelu, vyliala som si kolu!"
Film bol v pohode. Niektoré časti som síce čakala, že budú trochu lepšie prepracované, hlavne to, ako sa Bella zmenila na upírku. Oni to proste zhrnuli do piatich minút a všetko bolo vyriešené. Len potom nechápem, prečo sa predošlé tri knihy neustále riešilo, či ju majú premeniť, alebo nie.
Poslednú knihu Twilightu som nedočítala, takže som nevedela, čo mám od filmu čakať, ale dozvedela som sa, že sa to má skončiť šťastne. V istom momente som takmer dostala infarkt - týkalo sa to tých posledných scén - a ja som sa skoro rozrevala. Kino nedýchalo a ja som nechápala. Drgám do kamošky: "Veď si vravela, že sa to končí šťastne!"
A došiel ďalší šok a všetko bolo v suchu. Tí tvorcovia asi nechápu, aké stavy môže mať z ich výmyslov priemerná tínedžerka.


Pre mňa bol ten deň celkom produktívny a ďalšie Vianoce prišli, keď som sa vrátila z kina na izbu v hoteli a s vypätím všetkých síl našla "veľmi špatný" signál. Objavila som ukážku na CITY OF BONES! Je pravda, že sa to načítalo asi pätnásť minút, no to mi bolo v tej chvíli jedno. Netrpezlivo som si to každých pár sekúnd púšťala. Pozrela som to prvý raz. Druhý raz a ešte aj tretí raz, kým som sa spamätala. Pravdou je, že ma to ohromilo. Nástroje smrti sú mojou obľúbenou sériou a ja som sa bála toho, že ma film sklame. Keď sa objavili prvé informácie o Jamiem, že bude hrať Jaca, hovorila som si: "Dobre, tak ten je v pohode, na Jaca, akého som si predstavovala, sa podobá." Mnoho ľudí vravelo, že sa do tej role nehodí, ale ja som mu verila a oplatilo sa. Veď to, čo sme mali šancu vidieť v  trailery, bolo nad moje očakávania. Netuším, ako to vydržím do augusta. Dúfam, že sa dočkáme aj nejakej ešte lepšej ukážky, kde sa fakt objaví aj časť zo skleníkovej scény, ako vravela Cassandra Clare v jednom rozhovore.


S tou produktívnym dňom som stále neskončila. Mnohí už trailer na Hostiteľa videli, ale keďže moje pripojenie na net bolo obmedzené, dostala som sa k nemu až po City of Bones. O ňom práveže neviem, čo si mám myslieť. Vyzerá to zaujímavo, no trailer som ukázala aj mojej spolužiačke, čo knihu nečítala a povedala, že ho vôbec nepochopila. Uvidíme, čo sa z toho vykľuje. Saoirse Ronan som si ako Melanie nepredstavovala a dosť ma prekvapilo, že ju bude hrať.

Ďalšia pecka, na ktorú sa chystám, je Warm Bodies. Nebyť Michelle, asi by som o tomto filme ani nevedela. A že ako som sa na tej ukážke smiala! Už dávno som nevidela žiadnu super komédiu a v tejto bude dokonca aj výborné obsadenie.


Aby toho nebolo málo, zavolala mi mamina, že mi došli moje vianočné darčeky. Konkrétne The Golden Lily v češtine a Modrá jako safír tiež v češtine. Dúfala som totiž, že Zelená jako smaragd vyjde už v novembri, a aby som sa rýchlo dostala k tomuto dielu, dvojku som už chcela mať prečítanú. Zostala som sklamaná, keď mi z vydavateľstva napísali, že vyjde tretí diel Drahokamov až 18.2. 2013. Moje vianočné darčeky tak zostávajú skryté ešte mesiac a ja si môžem lámať hlavu nad Gideonom a Gwendolyn.

Zároveň sa však blíži vydanie Boundless od Cyntie Hand, The Indigo Spell od Richelle Mead a Clockwork Princess od Cassandry Clare. Ja sa už vopred psychicky pripravujem.

Ako ste na tom vy?

10 komentárov

  1. warm bodies chcem vidieť! ten trailer je taká sranda 8D brutálny námet 8D a premiéra je na moje narodky, aké milé 8D
    City of bones vyzerá skvele, len si musím predtým ako pôjdem do kina prečítať knihu 8D
    Twilight bol super, ten koniec nebol podľa knihy, asi preto ti kamoška hovorila, že to má byť happy-end 8D dočítaj to a uvidíš 8D vo filme z toho urobili ale obrovský emočný a akčný šok! 8D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Keby len to! :D Celé kino nedýchalo :D
      Ty si nečítala Mesto z kostí? :D Mala by si :D Inak ak chceš, mám to v počítači po česky.

      Odstrániť
  2. Ani nevieš ako si ma potešila! Ja som ten traile rtak veľmi chcela vidieť a stále na každý, keď som klikla mi vypísalo že: ľutujeme, obsah porušoval autorské práva a bol vymazaný. Konečne, konečne som si to pozrela. Už sa teším do kina. (samozrejme, som rada že si späť aj ty) :D Na T. som bola tiež a mňa šokovalo, že Bellin výcvik sa zredukoval na 5 sekúnd a to nehovorím o tom, že mohla chrániť len jedného človeka. WT..? :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. PS: Dokonca tam Jace vyzerá obstojne na to, ako príšerne vyzeral v poslednom dieli T. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. No ja som za Jaca veľmi rada :D Podľa mňa sa Jamie na tú rolu úplne hodí. Bude to super. Len ja sa bojím toho, že skočí premiéra a my budeme zase rok čakať na ďalší diel :D

      Odstrániť
    2. Čakať budeme určite. :D No aj tak sa teším. :)

      Odstrániť
  4. No tak teda vitaj späť! Dúfam, že teraz budeš mať kopu času na... veď ty vieš na čo :D Zdieľam tvoje dojmy z Twilightu - len k pubertiačke by som sa už prirovnávať nechcela :D Je tak trochu smutné, že tá najlepšia scéna vo filme sa vlastne ani, no, veď aj to vieš :D Teším sa s tebou aj z tvojej radosť z CoB traileru, hoci ja taká nadšená z očividných dôvodov nie som, Jamiemu stále nefandím a teším sa jedine asi tak na Jonathana, hoci po prečítaní CoB som si vždy bola istá len jediným a to že Valentina nenávidím :D Čo už :D Trailer k the Host si až tak neberiem, knihu som nečítala, obsadenie mi nevadí, navyše mám Winchestových nevlastného brata akosi rada, takže som v pohode :P A Warm bodies - ja som bola tým trailerom šokovaná, pretože som celý čas žila v tom, že to bude nejaká nechutná seriózna romantika - som rada, že to tak nie je a naozaj sa na to aj teším :D

    A pokiaľ ide o On Dublin Street - ja som už tradične anotáciu nečítala, takže som netušila, o čom to bude, ale tá dohoda by vo mne určite tiež evokovala Fifty :D Počas čítania som to tak nevnímala, ale keď sa to skončilo a ja som začala používať mozgové bunky, prišla som na to, že to zas také dobré asi nebolo. Ale čítalo sa to ľahko a rýchlo, takže až nebudeš mať čo čítať, môžeš siahnuť aj po tomto, aspoň sa zasmeješ :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. O to, že by som nemala čo čítať, sa veľmi nebojím, ale dúfam, že sa mi to podarí niekam vtesnať.
      No ten trailer na WB som našla na FB, akurát ty si to vtedy dávala hore a ja fakt zbožňujem toho herca, takže sa brutálne teším.
      z CoB je super aj ten herec, čo bude hrať Jonathana, hral v jednom filme - August Rush - kde bol podľa mňa úžasný, ale vlastne to bol celý úžasný film, takže...

      Odstrániť
    2. Ten herec? Veď on hral kráľa Henryho! :D Možno som Tudorovcov nevidela, ale pre mňa on rozhodne nie je len TEN herec :D Toho týpka z WB zase nepoznám ja, ale viem, že hral v Skins - keď som trailer ukázala spolužiačke, tak ho hneď spoznala :D

      Odstrániť
    3. Áno, v Skins hral! A ja som si nevedela spomenúť, odkiaľ ho ešte poznám. Dobre no, pre mňa sú všetci okrem Logana Lermana tí herci, lebo si neviem zapamätať všetky ich mená, tak sa mi nečuduj :D Tudorovcov som nekukala, ale viem, že tam hral a tam tiež vyzeral celkom dobre. On potom hral ešte v jednom takom čudnom filme s Marissou z O.C. Kalifornia, len nwm ako sa ten film volal.

      Odstrániť