Rudá jako rubín (The Edelstein Trilogie #1)


Autor: Kirstin Gierová
Názov knihy: Rudá jako Rubín
Názov série: Edelstein Trilogie
Vyšlo v češtine vo vydavateľstve: CooBoo
Počet strán: 334
Odkaz na GR: TU

V prvom rade by som sa rada vyjadrila k tej úvodnej vete Láska nezná čas. Čo to tam vlastne robí? Veď tej lásky tam zase toľko nebolo, séria sa iba rozbieha a v tejto časti sme mali skôr šancu oboznámiť sa s prostredím, s charaktermi a s tým, ako vlastne celé cestovanie časom s pomocou chronografu funguje. 
Gwendolyn žije s neobyčajnou rodinou vo veľkom dome v Londýne. Navštevuje strednú, je starostlivou sestrou a zvyká si na to, že je až príliš obyčajná naproti Charlotte, ktorej venuje celá ich rodina všetku pozornosť. Teta Glenda, Lady Arista a dokonca aj rodina de Villiers čakajú, že sa so Charlotte začnú diať každú chvíľu veľké veci a zapadne do starodávnej skladačky na vyriešenie hádanky celého cestovania časom. 
Autorka má celý príbeh veľmi dobre vymyslený. Spočiatku som to hodnotila na taký priemer, ktorý sa celkom dobre číta, čo sa po pár kapitolách úplne zmenilo. Bola som nadšená a aj keď sa v celej knihe toho až tak veľa neudialo, na poslednej stránke som zostala šokovaná a hľadala pokračovanie, ktoré je odo mňa asi tak ďaleko ako Vysoké Tatry. A potom má človek pokojne spať, keď nerozmýšľa nad ničím iným len nad pokračovaním tejto série. Obdivujem ju a zároveň nenávidím, lebo u mňa vyvolala veľmi silné emócie a hryziem si nechty vždy pri pomyslení na Gideona. 
A oni chcú spraviť ešte aj film, z ktorého som videla iba veľmi kratučkú ukážku a potom som si vravela: "To bude až v marci?!" Na nemecký film to teda vyzerá kvalitne, posúďte sami. 



O čom by bola super kniha, keby nemala aj dokonalé vedľajšie postavy. V tejto sa mi páčili všetky vrátane tých záporných. Kirstin ich spravila zaujímavými a jedinečnými, každú iným spôsobom. Zo začiatku sa zdalo, že sa mi budú všetky tie postavy pliesť, keď som sa dozvedela, s kým všetkým Gwendolyn býva. No nebolo to tak.
Všetko som si vedela veľmi dobre predstaviť, v knihe neboli žiadne hluché miesta, dokonca aj časti, kde vysvetľovali zložitý rodokmeň a to všetko okolo cestovania v čase, ma veľmi zaujalo a čudovala som sa, odkiaľ na to autorka prišla. Verím, že sa séria každou časťou iba zlepšuje a zlepšuje. Páčilo sa mi, ako sa spojil v príbehu dnešný život s tým minulým, sadol mi dokonca aj nesilený humor. Knižku odporúčam všetkým fanatikom, určite si ju zamilujú presne ako ja.


8 komentárov

  1. Znie to skvele, na knihu sa teším 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Na túto sériu počúvam samé chvály. Ale keď sa páči tebe, tak to asi bude niečo. Nemám ju ani na to reade, ale asi si ju tam pridám. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To si myslíš, že sa mi nič nepáči? :D
      Ja sa nadchnem pre veľa kníh, ale tie čo som v poslednej dobe čítala, ma nebavili :D
      Ale táto áno!
      Rozhodne si ju musíš prečítať.

      Odstrániť
    2. to som vôbec nechcela povedať! ale väčšina kníh, čo sa ti páči je dobrá. :D

      Odstrániť
  3. Ďalšia z kníh, ktorú by som si rada prečítala - ale k tomu zrejme dôjde až keď sa k nej nejakou čistou náhodou dostanem, lebo som sa rozhodla knihy takto nasledpo nekupovať :D Téma pôsobí zaujímavo, ale stále ma trochu prekvapuje, že má táto kniha pôvod v Nemecku :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Súhlas, súhlas, súhlas.^^ Rudá jako rubín je awesome a druhý diel tiež nesklame...:) Už sa nemôžem dočkať trojky!
    Btw - tiež nechápem tú vetu. n_n

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To máš super, že si sa už dostala k dvojke. Ja musím čakať do Vianoc! Asi ma dovtedy porazí!

      Odstrániť
  5. Vidím, že tobě se kniha taky líbila, musím se k ní konečně někdy dostat. :D Dost mě překvapil teaser, určitě bych se ráda dostala na ten film příští rok do kina.

    OdpovedaťOdstrániť