Excited about (2)

Čo ma zaujalo a čo je nové  - to všetko nájdete v mojom druhom článku z tohto projektu. Rozhodla som sa to zverejňovať nepravidelne. Každý týždeň by sa mi určite nechcelo a ani s predošlými projektmi mi to veľmi nevyšlo. Nechápem, ako to niekto vie pravidelne písať. Mňa by to už ani nebavilo zverejňovať.

Na čo sa chystám už čoskoro:

Taken od Erin Bowman: Čítala som na nete zopár kapitol a celkom sa mi to zapáčilo. Uvidíme, čo sa z toho vykľuje. 
V Claysoote nie sú žiadni muži iba chlapci. Každý z nich totiž zmizne vždy o polnoci na osemnáste narodeniny. Zem sa trasie, naokolo fúka silný vietor a zjavuje sa oslepujúce svetlo... potom sú zrazu preč. 
Nazýva sa to Únos.
Osemnáste narodeniny Graya Weathersbyho sa pomaly blížia. Je zmierený so svojím osudom, až kým nenájde čudný odkaz od matky a nezačne spochybňovať všetko, čo ho od narodenia učili akceptovať: Vodcov Rady a ich očividné tajomstvá, Únos alebo čo leží za Múrom obkolesujúcim Claysoot - štruktúra, cez ktorú sa nikto nedostane na druhú stranu. 
Vyšplhať sa na Múr je samovražda, ale to, čo príde po Únose by mohlo byť oveľa horšie. Mal by Gray prestať spochybňovať ich systém a počkať na Únos alebo riskovať všetko pre nádej nachádzajúcu sa za Múrom? 


Čo nové som objavila na GR
Prednedávnom som zablúdila na profil k Jessice Sorensen a objavila som tam kopec zaujímavých titulov, na ktoré sa rozhodne chystám. A je to z veľkej časti kvôli The Coincidence of Callie and Kayden, čo sa mi veeeeeľmi páčilo. Pri niektorých jej iných knihách sa konečne dozviem, či vie písať aj fantasy. Ak hej, už sa ma nikdy nezbaví. 

 

Darkness Falls (Darkness Falls #1)- Keď sa do sveta rozšíri nákaza, ľudia nemajú na výber a musia sa ukryť. Kolónia sa nachádza hlboko pod zemou, ďaleko od upírov  - od ľudí, ktorí sa kvôli tejto nákaze premenili. Upíri sú odporní, večne hladní a zabijú každého človeka, ktorý prejde okolo. 
Sedemnásťročná Kayla je Bellator, bojovníčka ochraňujúca Kolóniu. Pre ľudí existujú pravidlá, ktoré musia nasledovať, ak chcú prežiť. 
Pravidlo 1 - Nikdy neísť von po zotmení
Pravidlo 2 - Vždy mať pri sebe zbraň
Pravidlo 3 - Nech sa deje hocičo, nikdy sa nenechať uhryznúť
Ale čo sa stane, keď pravidlá, podľa ktorých Kayla žila, viac neplatia?
Vyšší (The Highers) riadia Kolóniu a neakceptujú nič iné než dokonalosť. Jedna chyba môže znamenať smrť. Kayla vždy tvrdo pracovala, aby sa jej darilo nasledovať pravidlá a dosiahnuť Vyšších stanovené ciele. Ale počas momentu slabosti nechá vyjsť na povrch svoje nedostatky. Jej trest je horší ako smrť. Vyberú ju na Zhromaždení (The Gathering) a hodia rovno do centra hladujúcich upírov. 
Nikto nikdy neprežil Zhromaždenie, aspoň tak to Kayle nahovorili. Ale keď vonku natrafí na skupinku ľudí, ktorí jej budú tvrdiť, že boli kedysi tiež vybraní na Zhromaždení, Kayla zistí, že Vyšší pred ňou ukrývali tajomstvá. Tajomstvá, ktoré by mohli viesť k lieku na nákazu.

Ember (Death Collector #1) - Pre devätnásťročnú Ember bol vždy život iba o smrti. Stačí dotyk a zistí, kedy kto zomrie. Práve vďaka tomuto prekliatiu si drží od ostatných odstup. O jej tajomstve vie len jedna osoba - jej priateľka Raven. 
To sa však zmení, keď spozná Ashera Morgana. Je úžasný a tajomný a zároveň aj jediný, pri kom Ember nevycíti, kedy zomrie. Ticho, ktoré vyvoláva v jej mysli, a jej telo, ktoré jej konečne dovolí cítiť veci , aké nikdy predtým necítila, Ember dovolí Asherovi vstúpiť do jej života a zblížiť sa s ňou. Ale čím bližší si sú, o to viac si Ember uvedomuje, že aj Asher má tajomstvá, ktoré pred ňou ukrýva. 
Keď sa začnú v jej meste objavovať nevysvetliteľné úmrtia, Ember začne spochybňovať Ashera, jeho tajomstvá a to, prečo nevidí, kedy zomrie.

The Fallen Star (Fallen Star #1) - Pre osemnásťročnú Gemmu nebol život nikdy normálny. Až donedávna nebola schopná cítiť emócie. A teraz, keď je blízko Alexa, nového chalana v ich škole, cíti, napätie, z ktorého sa jej chveje pokožka. 
Nehovoriac o príšerách z jej nočných môr. Tie sa dostávajú už aj do reality. S Alexom, ktorý, zdá sa, že ju nenávidí, a s tajomstvami objavujúcimi sa na každom rohu, sa Gemmin život premieňa na jeden veľký chaos. Neskutočné veci sa zrazu menia na skutočné a ako sa jej svet pomaly rozpadá, odhalenie tajomstiev z jej minulosti sa stáva záležitosťou života a smrti. 


Obálka, ktorá ma zaujala
 

Niečo z filmového sveta

Ako prvé musím samozrejme spomenúť Catching Fire. Akurát vyšla prvá schopná ukážka a vyzerá dosť kvalitne. 
  

Taktiež vyšiel konečne aj trailer na Percyho Jacksona dvojku. Knihy absolútne zbožňujem a predstaviteľa Percyho, Logana Lermana, hádam ešte viac. Posledné tri mesiace som chodila na youtube a stále hľadala nejaké video zo Sea of Monsters. A potom, pár dní kašlem na to a ono sa to tam zrazu objaví? 
Nabudúce nič nehľadám.

Minulý týždeň som bola v kine na Hostiteľa - btw úplná bomba a je mi jedno, že má každý rád Jareda, u mňa je to Ian 4ever (v knihe aj vo filme) - a dávali ukážku na film Nevedomí. Zaujal ma. Tom Cruise je v pohode herec, nie je to síce môj druhý Logan, no pozerať sa na neho dá. A zápletka filmu sa mi zdala tiež veľmi zaujímavá, tak uvidíme, čo z toho bude. 

A nakoniec ešte trochu romantiky podľa knihy Nikolasa Sparksa. Ide o film Bezpečný prístav. Videla som Drahého Johna, Poslednú pieseň a aj Talizman (prekvapilo ma, aký sexoš je zo Zaca Efrona. Asi už bolo načase po HSM) a páčilo sa mi to. Preto som zvedavá aj na tento nový prírastok do filmového sveta. 


Znovu som trochu snorila po blogoch
- Ako prvý by som chcela spomenúť projekt venovaný autorom na stránke The Booklanders u Annie a Neliss. Vždy sa veľmi teším, keď sa v tejto rubrike objaví nový článok. Páči sa mi, že sa niekto zaoberá aj začínajúcimi autormi. ONE BLOGER SHOW rozhodne stojí za to, určite tam zájdite. Možno sa budete čudovať, s koľkými autormi ste za jedno. 
- Opäť je tu, tento raz už v poradí tretie, V.O.T.E for the Best u Moonlight. Zvoľte si, ktorá je vaša obľúbená dystópia.
- Zablúďte k Alexandre do Rat hausu a prečítajte si zaujímavú recenziu na knihu Tweetni mi.
- Ďalšia super recenzia na knižku Léto, kdy sme skrásněla na blogu u Vendey.

A čo nové u mňa? 
Keď si už myslím, že je moja "spisovateľská kariéra" v ťahu, vždy sa vráti múza a poriadne ma nakopne, aby som šla ďalej opravovať. Prečo opravovať? V znamení ametystu som dopísala do trištvrtiny a spravila som tú chybu, že som to znovu začala čítať. S tým sa môj nekonečný cyklus opráv a prepisovania opäť začal. Už to ani nepočítam, lebo to nemá zmysel. Ale som tvrdohlavá a nevzdám sa, k nejakému záveru to predsa len po toľkej drine musím dotiahnuť, nie? O čom by to inak bolo - to by som sa potom mohla započítať medzi všetkých tých autorov, ktorí to vzdali práve vo fáze úprav, lebo to na nich bolo príliš veľa. 

A aby to naozaj vyzeralo, že niečo robím, pridávam ukážku:

Dopila som a vrátila jej prázdnu misku. „Zamaskujem sa a potom sa vrátim domov.“
Galia zamierila k dverám, no Mai sa ozvala. „Ako to urobíš?“
„Čože?“ nechápala som.
„Ako sa vrátiš? Kde je tvoj domov?“
Hrôza na mňa doľahla v plnej sile až teraz. Má pravdu. Som v Ametystovom lese, za hranicami žijú príšery a potom sú tu už len ďalšie kráľovstvá. Ale kde je Vineland? Som na inej planéte? V inej dimenzii? Alebo blúznim a všetko sa to odohráva iba v mojej hlave?
Bruškami prstov som si prešla po chrastách na ruke, kde ma doškriabali tŕne kríkov. Hlava ma stále bolela.
Je to skutočné. Skutočnejšie ako hociktorá hrôzostrašná predstava.
Zrazu som si želala nikdy neobjaviť zápisky o Ametystovom lese. Radšej by som teraz bola so svojou rodinnou aj za cenu, že by som prišla o poslednú pamiatku na mamu. Z príbehu som cítila jej prítomnosť, no v skutočnosti je dávno preč. Zomrela, nechala ma na všetko samú a dovolila nejakej starene, aby ma preniesla do sveta, v ktorom netuším, ako to funguje.
Poslala ma do záhuby, opustila ma.
Možno, keď zomriem, budem sa jej môcť opýtať, prečo mi to sakra spravila.  

...

Na akom songu fičím
A nakoniec ešte pesnička, do ktorej som sa zamilovala. Je z filmu Hostiteľ (ako inak). Je jednoduchá, nespievajú tam, ale veľmi sa mi páči. Obľúbila som si ju hlavne kvôli scéne - neviem prečo, behali mi po rukách zimomriavky, keď som ju prvý raz počula.



7 komentárov

  1. The Coincidence of Callie and Kayden sa chystám 8)
    Takisto si už chcem pozrieť Hostiteľa, ale v kine som na tom nebola. Mám to stiahnuté, ale po anglicky, tak sa k tomu hádam dostanem už 8)
    Milujem soundtracky bez textu, je to také orchestrové 8D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja už som čítala aj The Secret of Ella and Mitcha a bolo to skvelé ,ale už nie tak ako Callie a Kayden. Takže som veeeľmi zvedavá, ako to bude s tou jej Fantasy. Och...Hostiteľ môj milovaný :D A Ian môj zbožňovaný :D Ale aj CF vyzerá veeeľmi dobre :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak ja sa už dosť dlho chystám na The Secret of... len ešte som sa k tomu nedostala. Stále je tých kníh akosi veľa a nestíham :D

      Odstrániť
    2. To dobre poznám :D Ich mám toľko nadčitnutých ale teraz vôbe nestíham. Teraz sa musím ešte učiť na prijímačky a na čo ja viem ešte .... uf :D Ale potom už budem mať free a konečne budem čítať ako o dušu :D

      Odstrániť
  3. Tie anotácie kníh od Sorrensen vyzerajú dosť dobre! Tak si počkám na recenzie.:D
    Aaa už sa teším na Catching Fire, snáď nesklame.:D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Taken mi hneď padlo do do oka a ide to nekonečného to readu. (snáď sa raz k tomu dopracujem - niekedy, keď skončím školu, o takých 10 rokov. :D)

    Z Hostiteľa som si zamilovala song Radioactive ešte skôr než som videla film. trailer bohato stačil. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Tento komentár bol odstránený autorom.

    OdpovedaťOdstrániť