Humbook – festival pre knihomoľov

Posledných pár týždňov u mňa opäť nastalo menšie ticho a bolo to, ako inak, kvôli škole. Lenže tá je konečne za mnou (hej, už aj ja som Bc.) a od toľkej radosti som sa automaticky vrhla na svoj príbeh a na veľké opravy. Okrem toho momentálne opravujem rukopis, takže mi akosi nevystal čas na publikovanie článkov. To chcem však v najbližšej dobe napraviť.

Možno ste si všimli v posledných dňoch rozruch okolo festivalu Humbook aj na slovenskom fronte. Keďže festival sa prvýkrát konal v Prahe minulý rok, až toľko informácií sa k nám o ňom nedostalo (ja som sa o ňom dozvedela až pár dní po tom, ako sa skončil). No tento rok sa to zmení, pretože slovenskí blogeri sa prvýkrát zapoja do propagácie Humbooku s cieľom prilákať naň kopu ďalších knihomoľov. S Moon sme dostali parádnu príležitosť a vybrali nás ako ambasádorky, takže sa pripravte na recenzie, super súťaže o knižky a na kopu ďalších informácií o tomto festivale.
Pre mňa to bude veľmi zaujímavý a hlavne nový zážitok, keďže za tých šesť rokov, čo blogujem, som ešte nič podobné nerobila. Bude to výzva, ale dúfajme, že v prvom rade aj zábava.

Kto to má na svedomí?
CooBoo
Fragment

Kde? Kedy?
Akcia sa koná v MeetFactory v Prahe.
Bude to 7. októbra 2017

Čo vlastne Humbook je?
Knižný festival, alebo zraz, pre knihomoľov, autorov, prekladateľov, ale aj blogerov, kde nájdete všetky potrebné informácie, ak ste fanúšikom Young Adult literatúry. Čítanie je tak trochu osamelá činnosť. Ste len vy a príbeh. Lenže tu sa zrazia pod jednou strechou všetky najlepšie príbehy a ich čitatelia. Môžete si tu nakúpiť nové knižky, môžete sa zoznámiť s novými knihomoľmi, stretnúť sa s českými aj svetoznámymi autormi, určite sa dozviete viac o tom, koľko práce si vyžaduje tvorba jednej knihy. A najlepšia na tom je tá atmosféra! Dostanete sa medzi ľudí, kde sa nebudete cítiť, akoby ste tam nepatrili (ehm, ako ja na diskotéke... možno keby som tancovala s knihou, bol by to väčší zážitok).

Koho tam stretnete?
A. G. Howard (séria Šepotání)
Jenny Han (séria Léto)
Joelle Charbonneau (séria Univerzita výjimenčných)
Ivana Preoutková (Francouzská jízda)
Vilma Kudlečková (séria Mycelium)

Na žiadnom českom festivale som ešte nebola (vlastne som nebola ešte ani v Česku). Zúčastnila som sa iba slovenského festivalu Slavcon a Bibliotéky, knižného veľtrhu, kde sa predstavovalo kopu vydavateľstiev, predávali tam knihy (vraj) za akciové ceny a mohli ste objaviť aj zopár skrytých pokladov. Mňa však po celý čas neuveriteľne štvalo to, že som si nemala kam odložiť kabát, pretože šatne boli preplnené. Ozaj dúfam, že v Meetfactory budú mať nejaké čarovné šatne, kam si odpracem všetky svoje veci, aby som ich nemusela celý čas vláčiť so sebou. Obzvlášť s plnou taškou kníh by to bolo dosť náročné.

Čo si myslíte o festivale Humbook? Chceli by ste naň ísť? Čítali ste knihy autorov, ktorí tam tento rok zavítajú?

Viac informácií nájdete na webovej stránke alebo sa preklikajte na event na FB.

A keď už budete klikať, nezabudnite sa pozrieť na Instagram.  

8 komentárov

  1. Na Humbook stopercentne idem, už len preto, aby som si doniesla podpísané Léto a Šepotání :) A aby som zasa raz navštívila Prahu, keďže je to jedno z mojich najobľúbenejších miest :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to sa tam hádam aj stretneme :D :D
      A Léto ešte nemám, ale určite by som to chcela na poličke. Vždy som si to plánovala prečítať.

      Odstrániť
  2. Na Humbook se také letos chystám a jsem zvědavá, jaký bude ten letošní rok :) Moc se těším :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Aj ja som veľmi zvedavá, aké to bude. A som zvedavá aj na Prahu, keďže som tam ešte nebola. :D

      Odstrániť
  3. Gratulujem k tomu, že si sa stala ambasádorkou. O festivale som počula a plánujem naň ísť, takže sa teším na novinky a články okolo :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem a som rada, že tento výlet plánujú aj Slováci :D Možno sa tam aj všetci uvidíme :D :D

      Odstrániť
  4. Vidíme sa tam! ;)
    ----
    Adi - caroknih.blogspot.sk

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. mám dojem, že polovica Humbooku budú len slovenskí blogeri :D :D

      Odstrániť