Zhrnutie - apríl (písanie, filmy, seriály)


V poslednej dobe som nepublikovala žiadne články o písaní a knihách, pretože mám dojem, že keby som sa do nejakého pustila, tak by som sa len sťažovala a sťažovala a to sa asi nikomu čítať nechce. Preto vám teraz v krátkosti zhrniem, čo ma najviac štve, aby som to zo seba dostala, a potom sa budem venovať filmom a seriálom, ktoré som v poslednom čase videla.


Moje tri odseky sťažností
1.       Nedávno som sa dozvedela, že knihy, na ktorých makám už  tri mesiace ako editorka, vôbec nebudú vydané, takže moja práca bola úplne zbytočná a nemám z toho vôbec nič. Pokiaľ si chcete ako editor privyrobiť, radšej dúfajte, že nebudete mať takú smolu ako ja (vedela som, že som si mala založiť radšej tú sprostú cukráreň!!!).
2.       S vydaním mojej knihy to tiež nie je bohviečo. Vôbec neviem, čo bude. Stále sa nič nepohlo, už mi dvakrát posunuli vydanie a mám dojem, že to zase smeruje len k ďalšiemu posúvaniu. A je to také na prd! Predsa len po tom takmer roku a pol čakania by si už na mňa mohli nájsť čas, keď ten rukopis vzali, nie?
3.       Taktiež asi trpím nejakou dlhodobou čitateľskou krízou. Tento rok som prečítala ledva šesť kníh a to je už máj. Čo som to za knihomoľa? Ale na druhej strane, to večné zízanie do rukopisov človeka rýchlo vyčerpá až do takej miery, že už iné knihy nechce vidieť.

A teraz mám oveľa lepšiu tému. Poďme sa trochu porozprávať o filmoch a seriáloch! Začnem tým najlepším:
Avengers – Infinity War
Minulý týždeň v stredu bola predpremiéra a ja som na ňu šla s kamoškou. Neľutujem. Za tento rok to bolo asi najlepšie utratených päť eur. Marvel úplne prekonal moje očakávania a ponúkol nám taký brutálny príbeh, že ešte teraz mám z neho hubu otvorenú a najradšej by som si to hneď zase pozrela.
Tvorcovia sa tentoraz s nikým nebabrú, postavy umierajú jedna radosť a vy to absolútne nečakáte. Alebo možno aj čakáte, no napriek tomu vás to zasiahne. Film má dve a pol hodiny, ale za ten čas som sa ani raz nepristihla pri tom, že by som uvažovala nad tým, aká je táto a táto scéna zbytočná. Ale zase kde by sa tam tie zbytočné scény aj napchali pritom, koľko nám toho chceli tvorcovia povedať?
Môžu si však gratulovať. Zvládli to úspešne a ja sa nesmierne teším na pokračovanie. Neviem si totiž predstaviť, čo nás v ňom čaká, ale už teraz som si istá, že to bude neskutočné dobrodružstvo.
Ak ste najnovší diel ešte nevideli, rýchlo ťahajte do kina. Tento zážitok totiž treba vidieť na veľkom plátne. Ak to ide, tak rovno aj dvakrát! 
+ pre mňa zatiaľ najlepší film za tento rok (možno aj za minulý) <3

Forever my girl
Z fantasy vôd sa teraz preplavím k jednoduchšej romantike. Príbeh je o babe, ktorú nechal pri oltári jej frajer, a potom zdrhol z mestečka a stal sa obrovskou speváckou hviezdou. Po niekoľkých rokoch, čo sa tváril, že svoju minulosť zmazal, sa opäť vracia ku koreňom a čakajú ho nevyriešené spory, plus... no, osemročná dcéra.
Príbeh bol jednoduchší, ale ide o príjemnú romantickú oddychovku. Niektoré scény sa mi zdali rozpačité, akoby ani samotní herci na moment netušili, ako sa zatváriť a čo povedať, ale potom sa to vždy zlepšilo a ja som sa znovu rozplývala. Okrem toho ani filmové songy nie sú na zahodenie.
Ak máte radi romantické filmy, tento by sa vám mohol pozdávať.
+ romantická oddychovka
+ Alex Roe
+ Billy bola veľmi podarená
+ super hudba
- občas nedôveryhodné hranie postáv


Seriály:


Zhodou okolností, hlavný hrdina v tomto seriáli mal hlavnú úlohu vo Forever my girl. Musím sa však priznať, že v seriáli mi je akýsi sympatickejší a jeho herecký výkon sa mi tu zdá o niečo dôveryhodnejší.
O tomto seriáli sa šepkalo už dlho. Veď prvý trailer som videla kedy? Hádam aj sedem mesiacov pred premiérou? Neviem presne, ale odvtedy som ho sledovala na FB.
Momentálne ide prvá séria, ktorá začala len koncom marca. V prvom rade upúta hlavne témou – je to o morských pannách. Už sme tu mali seriáli o vlkolakoch, upíroch, duchoch a ďalších potvorách, ale morské panny sú ešte relatívne neokukaná téma.
Seriál radím k takému dobrému priemeru. Nie je to nič svetoborné, ale nie je to ani úplne na zahodenie, aj keď prvá epizóda vás môže rýchlo presvedčiť o tom, že to za veľa nestojí. Ak sa však prehryziete cez ňu, potom by vás to už mohlo upútať. Dej je zatiaľ dosť jednoduchý, všetko sa točí okolo zmätenej morskej panny Ryn, ktorá sa dostala na pevninu, nepozná jazyk a vlastne... vôbec nič. Taktiež sa tu však črtá akýsi bermudský trojuholník medzi morskou pannou a chalanom, ktorý ma frajerku, a medzi morskou pannou a tou frajerkou. Ak sa však rozhodnú pre nejaký romanticky trio vzťah, tak ďakujem pekne, to zrejme nepredýcham, no dnes je to asi moderné. Uvidí sa, som zvedavá, čo ďalšie tento seriál prinesie. Vidím tam totiž obrovský potenciál, ktorý však zatiaľ tvorcovia akosi nevyužívajú.
+ morské panny
+ celkom fajn postavy
+ Alex  Roe
- zatiaľ sa toho až toľko nedeje
- pomalší rozbeh
- nevyužitý potenciál
- čudný milostný trojuholník

Na tento seriál som narazila náhodou. Je od Netflixu a všetky epky vyšli naraz, takže som ho zhltla behom dvoch dní. Priznám sa, prvé dve epizódy ma dosť nudili a niektoré scény som pretočila, ale potom som sa do toho akosi dostala a bola to pecka. No vážne. Rodinka sa stratí vo vesmíre a náhodou skončí na nejakej planéte, ktorá je veľmi podobná Zemi. Spoznávajú ju a do toho sú zamiešané aj vzťahy medzi postavami. Pokiaľ ide o zápornú postavu, je vážne premyslená a dobre prepracovaná. Musím však povedať, že som ju fakt neznášala a jej scény som mala tendenciu pretáčať. Zrejme svoju úlohu hrala až príliš dobre a jednoducho mi prišla neskutočne otravná.
Veľmi sa mi však páčil robotický mimozemšťan, ktorý si vytvoril akési psychické spojenie s najmladším členom rodinky, s Willom. Tých dvoch som mala úplne najradšej, už len kvôli nim tento seriál stojí za to.
Je to zaujímavé a pútavé. Pokiaľ máte radi sci-fi, určite tento seriál neobíďte.
+ otrepaný príbeh spracovaný originálne
+ úžasný robotický mimozemšťan
+ výborné hlavné postavy a skvelo spracované rodinné aj priateľské vzťahy
+ krásne prostredie
+ dôveryhodná záporná postava
- až príliš dobrá záporná postava, liezla mi krkom
- trvalo mi, kým som sa do toho dostala (asi dve epizódy)

 Famous In Love – druhá séria

Tento seriál ma zaujal už vtedy, keď sa o ňom ešte len šepkalo. Prvá séria sa mi veľmi páčila a nevedela som sa dočkať tej druhej. Tá konečne začala a zatiaľ sa mi tiež veľmi páči, aj keď niektoré postavy sú vážne sprosté. Ale vážne. Až sa človeku rozum zastavuje a uvažujete, či takí ľudia ozaj existujú. Ale pokiaľ ide o slávu, sú zrejme schopní všetkého.
Je to taká tínedžerská telenovela o splnení si snov. Obyčajná baba dostane hlavnú úlohu vo filme natočenom podľa veľmi známej knihy. Celé je to vlastne o jej živote, jej kamošoch, o priebehu natáčania a o tom, ako to vyzerá v zákulisí. Ak vás takéto seriálové drámy bavia, určite sa kuknite aj na toto. Dokonca ani pohľad na hercov nie je najhorší.
Team Rainer!
+ zbožňujem hlavné postavy
+ Rainer
+ zaujímavý príbeh na pozadí natáčania filmov
- občas prehnaná dráma


The 100 – piata séria
Tento seriál mal vždy niečo do seba. Je dosť drsný, postavy sú nepredvídateľné a ide tu v prvom rade o prežitie. Všetko ostatné je až druhoradé. Ale je to paráda! A ukazuje sa, že tvorcovia nám majú stále čo ponúknuť. Ešte som videla len prvé dve epky z najnovšej série, ale už teraz prekonala moje očakávania. Bolo to vážne bravúrne zvládnuté a to je väčšina prvej epizódy hlavne o tom, ako si Clarke poradila po Praimfaya, a druhá epka je o ľuďoch v bunkri.
Pozerať to po jednom bude utrpenie, škoda, že tento seriál nevychádza ako tie na Netflixe. Všetko naraz. Pretože toto by bola riadna niekoľkohodinová jazda.
+ toto je zatiaľ proste top!
- chodí len jedna epizóda za týždeň :(

Videli ste už Avengers? Pozeráte niektorý z vyššie spomenutých seriálov?
 

6 komentárov

  1. Avengers sú najlepší!!! :) Netflix tiež nemá chybu. Zatiaľ sa mi úplne najviac páčil seriál Stranger Things a momentálne mám rozpozeraný Dark. Niekedy sa v ňom strácam, ale aj tak je super :) A Lost in Space je ďalší na rade.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Strenger things je úplne najlepšie! Už sa neviem dočkať tretej série, určite to bude pecka.
      Dark som ešte nekukala, ale hádam sa aj k tomu raz dostanem. :D

      Odstrániť
  2. Jaj Majka ani nevieš ako mi je ľúto čo sa stalo s tou tvojou prácou trojmesačnou ktorá teraz vyjde navnivoč. Ja sama mám v tom chaos lebo sa neviem pohnúť ani doľava ani doprava ... Moja, naša dvojmesačná práca vyletela s košickým vetriskom von oknom a teraz veje po celom Slovensku. No nenasr...a tak sa momentálne pustím do dokončenia môjho nového románu snáď bude mať k ľuďom otvorenú cestu.
    Avšak verím že sa aspoň tvoja kniha pohne vpred a čoskoro ju budem držať v ruke. Nič iné ako nádej nám nezostáva 😁😁
    Čo sa týka seriálov nepoznám síce ani jeden ale tie Sirény sa mi celkom pozdávajú. Keď konečne dotukam posledné tri série Supernaturalu, ktoré mi chýbajú tak sa k nim dostanem. Najskôr však asi v lete 😀.
    Rozmýšľam na akej planéte to žijem keďže ja vôbec nemám poňatia o čom tí Avengers sú. V práci sa kolegyne o inom nerozprávajú, na FB mi to tiež skáče, synovci sa nevedia dočkať a ja kukám ako puk na bránku o čo ide? Ale keďže mi vysvetlili že ak som nevidela predchádzajúcich 20 filmov tak to nepochopím, radšej som si vzala domov ďalšiu knihu. Možno niekedy nabudúce, keď vyrastiem.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Však mňa to mrzí aj kvôli tebe, veď som videla, ako veľmi si sa na tom namakala a je mi ľúto, že z toho nič nebude. A to ti mala vyjsť už v decembri a pred dvomi týždňami sme riešili aj obálku a zrazu z toho nič nebude? Neviem... príde mi to dosť drastické.

      Ja som Supernatural videla asi len po siedmu sériu. Alebo po šiestu? Už vlastne ani neviem, ale potom som s tým tak nejako sekla. Rozmýšľam však, že sa k tomu niekedy vrátim, lebo tie prvé série boli brutálne, len potom to pre mňa akosi začalo upadať. A keď vidím, koľko sérií to už má... no ani si neviem predstaviť, čo tam ešte riešia.

      Tak Avengers je najlepšie pozerať, ak si videla aj tých zvyšných 20 filmov. Nehovorím, že bez toho by to nedávalo zmysel, ale nemalo by to na diváka až taký účinok.

      Odstrániť
  3. Tie problémy chápem... sama mám, alebo som mala, podobné. K tomu editorstvu – nedali by sa tie upravené rukopisy posunúť aspoň späť autorovi? Nech sa zlepšuje a nech mu stúpnu šance u iných vydavateľov. Ak už z toho nebudú peniaze, nech je aspoň iný úžitok.
    Odklady vydania – jeden a pol roka je ešte nič. :-) Ja som pri debute čakala viac než dva roky a väčšinu z tej doby dodnes neviem, načo vlastne. Pri tretej knihe to opäť boli viac než dva roky od zaslania definitívnemu vydavateľstvu.
    A ku knihám – tiež čítavam menej než by som chcela.

    OdpovedaťOdstrániť