Zo života knihy


Určite si spomínate, ako sme s Moon ešte dávnejšie spomínali, že sa chystáme na jeden letný projekt. Pôvodne sa mal začať už koncom júna, ale celé sa to nejako natiahlo, čas uplynul takmer ako voda a už sme v polovici letných prázdnin (niežeby som sa z toho tešila).
Veľa z vás sa určite zaujíma, ako to funguje v takom vydavateľstve. Kniha sa preloží, vytlačí a poputuje na pulty kníhkupectiev - takto nejako zjednodušene vyzerala moja predstava ešte pred pár rokmi. Nič hrozné, nie? 
V skutočnosti si ale vydanie knihy vyžaduje poriadnu dávku trpezlivosti a väčšinou sa na tom podieľa hneď niekoľko ľudí. Vydávanie knihy totiž nie je len o autorovi. 
S Moon sme sa rozhodli v rámci nášho projektu vyspovedať tri vydavateľstvá, ktoré nám ochotne poskytli odpovede na všetky naše zvedavé otázky.


Čo všetko sa dozviete?
- Informácie o procese spracovania rukopisu až po vydanie knihy
- Niečo o propagácii kníh
- rady priamo z vydavateľstva pre začínajúcich autorov
- niečo o prekladaní zahraničných titulov
- názory známych blogerov na dnešný slovenský trh a niečo z ich života
- informácie o Greenie knižnici (čo je mimochodom veľmi vhodný projekt pre začínajúcich autorov, ktorí by sa radi zviditeľnili)
- informácie o webe Ourstories 
- a aby to nebolo iba o rozhovoroch, pripravili sme si pre vás aj niekoľko súťaží o naozaj skvelé knižky. 

Keďže projekt bude prebiehať na dvoch blogoch, nové články nájdete vždy na striedačku s odstupom troch dní raz u mňa a raz o Moonlight. Nebudeme zverejňovať rovnaké články naraz, takže odporúčam pravidelne sledovať oba naše blogy. 
Súťaž: 
V každom novom článku nájdete na konci formulár na zapojenie sa do súťaže. Môžete sa zapojiť raz, ale aj viackrát, keďže pôjde stále o súťaž s inými výhrami. Dokonca aj tí najšikovnejší a najaktívnejší môžu na konci niečo vyhrať. Mená výhercov budú zverejnené v záverečnom článku. 
Pravidlá súťaže:
- zapájať sa môže každý so slovenskou doručovacou adresou 
- do každej súťaže sa môžete zapájať iba tri dni. Po zverejnení nového článku bude súťaž ukončená a začne sa ďalšia s novým formulárom. Preto odporúčam sledovať naše blogy pravidelne
Nepovinné:
- s Moon budeme rady, ak sa pridáte medzi našich GFC nasledovateľov
- a nedávno sme rozbehli aj spoločnú FB stránku, prostredníctvom ktorej sa vám ľahšie budú sledovať všetky naše aktivity. Vždy sa tam objaví aj odkaz na nové články projektu.

Dúfam, že sa na odpovede z vydavateľstiev tešíte rovnako, ako sme sa tešili my. Veľa z informácii ma prekvapilo a som úprimne rada, že sme sa rozhodli napísať vydavateľstvám.
Prostredníctvom projektu vám chceme priblížiť fungovanie vydavateľstiev a zároveň poskytnúť rady začínajúcim autorom, ktorí by v budúcnosti chceli vydať knihu.
A v závere tohto článku by som ešte rada vyhlásila výhercu súťaže, ktorá prebiehala na FB. Položili sme vám otázku, čo by ste sa spýtali vydavateľstva.
Vyhráva:
AndRea Cingelová
Jej odpoveď:
Chcela som dať nejakú hlbokú a inteligentnú otázku, ale čo si budeme klamať... prvá vec, ktorá by mi vyletela z úst, keby mám takú možnosť, by aj tak bola: "Čo musím urobiť preto, aby ste ma u seba zamestnali?!" (plus si k tomu predstavte taký šialeno-fanatický výraz tváre, pri ktorom vám oči vyskakujú z hlavy, trasie sa vám od nedočkavosti pravé koleno a dýchate ústami tak nahlas, že vás počujú asi všetky bytosť v dosahu 500 m). Bohužiaľ si nerobím srandu, toto by sa stalo aj v reálnom živote.

AndRea si vybrala knižku zo spoločnosti Albatrosmedia:



12 komentárov

  1. Zaujímavý projekt, teším sa na články :)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Všetko to znie maximálne zaujímavo, takže sa už neviem dočkať a budem netrpezlivo sledovať oba vaše blogy deň za dňom :D

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Moc zaujímavý projekt, som zvedavá teda na články, a pri spovedaní im tam nenápadne podrstrč VZA :D

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jéj, už je to tu! :) Bola som veľmi zvedavá na ten váš projekt a teraz sa naň teším ešte viac. :) Gratulujem k výhre. :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. S.K.V.E.L.Ý nápad !!! Teším sa na články :)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Ďakujem všetkým a dúfam, že aj vám sa budú odpovede páčiť. Podľa mňa sú super :D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Konečne! :D už som myslela že ste zabudli ! :D Super netradičná súťaž...Sa teším na tie vydavateľstvá

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Že zabudli :D ale kde :D len sa to naťahovalo veľmi :D

      Odstrániť
  8. AndRea má skvelú otázku 8D Tak by som reagovala zrejme aj ja 8D

    Skvelý projekt, naozaj dobrý nápad 8) Teším sa 8)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Dokonalý nápad, veľmi sa teším na články.:)

    OdpovedaťOdstrániť