Premiéra: Vampire academy


Včera bol výnimočný deň, ale to asi každý slovenský fanúšik série Upírska akadémia určite vie. Ubehlo to  rýchlo a ja aj s Eve a Kingou sme zrazu sedeli v kinosále a čakali, kedy sa začne film. Bola som nadšená už z prvých reklám.
Moje dojmy? 
Po zhliadnutí filmu som nevedela, čo sa vlastne deje. Čas do premiéry ubehol neskutočne rýchlo, ale samotný film ubehol ešte dvakrát rýchlejšie. Mala som pocit, že som sa trikrát nadýchla a už bol koniec. A nemyslím to v dobrom. Všetko sa tam dialo tak neskutočne rýchlo, že som polovicu vecí nezaregistrovala. Už pri prvých scénach som mala trochu zmätok a myslela som si, že to prejde, že to je určite iba kvôli tomu, lebo zo mňa zatiaľ neopadlo nadšenie, ale nestalo sa tak. Kvôli rýchlosti, akou film plynul, som sa do príbehu poriadne nestihla vžiť a trištvrtinu si nepamätám. 
Spracovanie sa mi páčilo a humor bol nezabudnuteľný, no mala som dojem, že tvorcovia nedali šancu divákovi vnímať a porozumieť drobnostiam. Budem si to musieť pozrieť ešte aspoň dvakrát, aby som zaregistrovala všetko, čo mi teraz ušlo. Ja si inak fakt neviem predstaviť, ako to asi vnímal niekto, kto nečítal knihy. 

Postavy boli na druhej strane úplne skvelé. Trochu som sa obávala, čo poviem na Dimitriho a Lissu, lebo som na internete čítala pár recenzii a takmer v každej bolo napísané, že im zo začiatku veľmi nesadli, no v tomto smere som nemala žiadny problém. Skvelo sa do filmu hodili. Najväčšiu slávu u mňa zožala Rose a Christian, tí dvaja boli úplne peckoví, len škoda, že Christian nemal trochu viac scén. Možno by sa všetok môj zmätok vytratil, keby mali väčší priestor na vývoj vzťahu Rose s Dimitrim a Christian a Lissa (po dvoch scénach sa už bozkávali. V knihe sa mi zdal Christian ešte aj v druhej časti tajomný a neprístupný, no tu to tak nebolo). 
Dimitriho som v knihe veľmi nemusela, som totiž dobre známa tým, že zbožňujem Adriana a už sa neviem dočkať, ktorý herec dostane jeho postavu (ak vyberú zle, asi sa odstrelím). Ibaže vo filme sme si celkom padli do oka. Prvé scény boli len také oťukávacie, ale potom sa mi zapáčil. Častejšie sa usmieval ako Dimko v knihe a zdal sa mi aj trochu taký uvoľnenejší. 

Najlepšia a najvernejšia kópia postavy z knihy bola Rose. Už pri čítaní som si ju predstavovala veľmi podobne a keď za ňu dosadili Zoey, bola som nadšená. Videla som ju v seriáli Ringer, kde tiež nehrala práve anjelika a už tam som si ju obľúbila, takže som hneď vedela, že sa na túto rolu skvele hodí. Mnohým zostane v pamäti jej skvelý nesilený humor.


Ďalšie postavy sa celkom dali. Páčil sa mi Mason, tiež mal zopár super momentov, na ktorých som sa dobre smiala, a Natalie, ktorá tak rýchlo rozprávala, že som nestíhala čítať titulky. Nebol som spokojná asi len s výberom herečky na postavu Mie. Bola mi totálne nesympatická a tvárila sa furt, ako keby mala menštruačné kŕče alebo čo. 
Ešte by som rada vyzdvihla strigojov. Tiež sa mi veľmi pozdávalo, ako sa s nimi tvorcovia popasovali, Keď sa Rose bila s xxx (spoiler, ostatní vedia s kým), pripadalo mi to, ako keby mlátila rukou do betónu. 

Veľmi dúfam, že sa dočkáme ďalších častí. Skvelé prostredie, super charaktery, humor, akcia - to všetko tu je. Hádam bude v ďalšej časti aj trochu drámy, lebo prvý diel sa mi zdal ako jedna veľká komédia, takmer až paródia na upírov, ktorú podľa mňa nikto nebral vážne. 
A VA si zaslúži rešpekt, pretože je to najlepšia upírska séria. 


16 komentárov

  1. Já se na ni hrozně těším, už plánuju se spoluzačkama jet do Olomouce :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Ja sa na film nechystám, nebudem platiť za niečo, čo podľa traileru vypadá ako nepodarená paródia. Ale film si raz určite pozriem :) Danila sa mi vôbec nepáči, jediný, kto mi ako-tak sedí je Zoey ako Rose.
    A ak mi niekto pokazí Adriana, tak ho zabijem :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja som sa tiež trochu obávala, čo poviem na Dimitriho, ale nakoniec sa mi páčil viac ako v knihe :D :D

      O tom mi ani nehovor, kvôli Adrianovi mám hrozné nervy, aj keď to čo som o VA počula, pochybujem, že sa nejakého Adriana dočkáme. Takže mám nervy ešte aj kvôli tomu, že možno žiadna druhá časť nebude.

      Odstrániť
  3. Ja som trochu pozadu, najprv by som si to asi mala prečítať, aby som všetkému tomuto rozumela.. :-) som zvedavá ako u mňa dopadne.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Inak tiež ti radím najprv si to prečítať. Podľa mňa sa tam všetko dialo veľmi rýchlo, no ja si neviem predstaviť, ako by to môj krpatý mozog pochopil, keby som netušila, o čom to bude :D

      Odstrániť
  4. Sakra! Já už chci aby byl film u nás! Už půl měsíce si odpočítávám dny a film pořád nikde! Tak jako trochu závist... :D Ale jako je dobře, že všichni říkáte, že je to vtipné. :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Každý to berie skôr ako paródiu. Dosť sa obávam, či odklepnú natáčanie ďalšej časti. :(:(

      Odstrániť
  5. Na tenhle film se tak moc těším. =) Já mám ráda Dimitrije i Adriana a taky doufám, že neobsadí nějakého hrozného herce do role Adriana, když už tak zvorali Dimku. =)

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dobre som si pamätala, že Chris mal byť tajomný, tu sa mi zdal taký príliš usilujúci o Lissu. Ale bol aj tak skvelý 8)
    Tá rýchlosť, to bolo strašné 8D ale zase Rose a ten humor tam boli peckové.
    Na Mii sa mi od začiatku nepáčili jej krátke vlasy a tá papula 8D Navyše som okamžite zaregistrovala, že Natalie hovorila, že až po Aaronovej smrti si Mia ostrihala vlasy a pritom na fotkách s ním mala krátke vlasy a nemala mať, takže mierny protirečivý kix 8D

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Joooooj ja to už chcem vidieeeeeeeeeeeeť:(((
    strašne sa ale bojím, že to dopadne ako s TMI, že som bola VEEELMI sklamana po tom, čo som videla film. Lenže na VA každý hovorí, že je to neskutočne vtipné. Tak sa teším a veľmi veľmi. A hlavne na Dimka a jeho ruský accent (teda ak nejaky bude ?:D). milujem Adriana, ale stále ostanem team Dimitri čo sa týka VA (bloodlines je iná story hihi). ale tiež by ma zaujímalo (ak budú pokračovať vo filmovaní série) ktorého herca vyberú !
    a Christian. kokos ani som ten film nevidela ešte, ale keď som videla aký herec hraje Christiana tak som sa zaľúbila. Dominic Sherwood a jeho 2 farebné očká hihihi :3 ♥♥♥ teším sa naňho vo filme :3

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mne sa náhodou TMI páčilo. Mohlo to byť oveľa lepšie, ale dalo sa to. Mohli si ale odpustiť niektoré spoilery z trojky.

      Odstrániť
  8. Závidím, že si to už videla.:) Síce ma trochu desí, že je to teda podľa väčšiny také superrýchle, aj niektorí herci, ale celkovo ma to láka ako taká vtipná oddychovka...:)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nebolo to zlé, ale na môj pomalý mozog to bolo fakt rýchle :D

      Odstrániť
  9. Tak, tak- najlepšia upírska séria na svete! Ja som sa k filmu ešte nedostala, ale hneď ako to pôjde. Knihy zbožňujem, takže dúfam, že film ma nesklame. Dosť som sa bále, keď som pozerala trailery ale už som našla kopec ľudí, čo z toho boli nadšení, takže sa bojím menej...

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dalo sa to, určite si to pozri. A potom sa môžeme spoločne pomodliť za druhý diel :D

      Odstrániť