Vianočný update (2)

Vianočné prázdniny sú v plnom prúde a ja sa len prežieram, čítam a čumím do bedne. Škoda, že je také na prd počasie, radšej by som hrala hokej. Chýba mi leto, lebo vtedy som mohla chodiť behať a viac som sa mohla sústrediť aj na písanie. Blbá škola, straší ma ešte aj počas týchto pokojných dní. 
Ale komu sa chce robiť podnikateľský plán? Už nech dajú pokoj. 

1. VZA news
Trochu som sa pohla. Nielen s opravami, ale aj s kreslením mapy. Až na to, že
je to horšie, ako som si myslela. Na každom rohu u mňa sneží, zatiaľ čo o kúsok ďalej by si už každý mohol vyhrievať šunky na slniečku. A mapu som spravila takú obrovskú, že budem mať problém s jej fotením. Aspoňže to nebude niečo, čo sa chystám ukazovať svetu, lebo asi by som sa niekam prepadla od hanby. Nie, na vytvorenie lepšej verzie mám najsamlepšiu Michelle, ktorej keď sa moja "mapa" dostane do rúk, asi len nadvihne obočie a pokrúti hlavou. No aspoň viem, že rieky netečú iba zo severu na juh. :D

Moon má za sebou tiež čítanie VZA (netuším, koľko bolo tých verzii, ktoré už u seba mala) a našla mi tam ešte dosť kiksov, ktoré som ako o dušu prepisovala, aby som sa neskôr mohla tváriť, že tam žiadne neboli. V tom som celkom dobrá. Už len keď si predstavím, čo ma čaká pri písaní dvojky, trasiem sa hrôzou. Verím však, že mi to už nebude trvať tak dlho. Ale späť k Moon. U nej na blogu je  recenzia na VZA a nájdete tam aj môj prvý rozhovor s menším prekvapením na záver (teda pre tých, čo čítali prvý diel). A keďže som v živote nerobila žiadny rozhovor, musela som sa k tomu vyjadriť v článku. Je to fakt divné. Vždy som mala pocit, že by som o sebe vedela neskutočne veľa rozprávať, ale keď som uvidela otázky, zrazu som mala v hlave menší blok. Netušila som, koľko toho mám povedať, aby sa čitateľ neunudil a taktiež som si nevedela predstaviť, čo by ho asi mohlo zaujímať. Ešteže sa bude interview týkať v prvom rade VZA, lebo môj nudný život asi nikoho nezaujíma. 
Otázka pre vás: Robili ste už s niekým interview? Nezdalo sa vám to divné? 

2. Film na december
Minule som sa nudila a túlala som sa po stránkach Fantasy sveta a natrafila som na film Kontakt. Ide o staršiu snímku s Jodie Foster v hlavnej úlohe. Ale už z traileru mi bolo jasné, že je to film, ktoré chcem okamžite vidieť. A to som aj pri najbližšej príležitosti urobila. Veľmi sa mi páčil a nechápem, že som o ňom doteraz nepočula. 
Ufo, to je moje.
Myšlienka, ktorá mi utkvela v hlave: 

Sme vo vesmíre sami?
Neviem, ale ak áno, je to obrovské plytvanie miestom.

3. Knižky
S čítaním je to u mňa stále dosť bieda, mala som problém vžiť sa do príbehov. Ale teraz som sa konečne dostala ku knihe, ktorú nepustím z ruky!

After serving out a year of hard labor in the salt mines of Endovier for her crimes, 18-year-old assassin Celaena Sardothien is dragged before the Crown Prince. Prince Dorian offers her her freedom on one condition: she must act as his champion in a competition to find a new royal assassin. Her opponents are men-thieves and assassins and warriors from across the empire, each sponsored by a member of the king's council. If she beats her opponents in a series of eliminations, she'll serve the kingdom for three years and then be granted her freedom.
Celaena finds her training sessions with the captain of the guard, Westfall, challenging and exhilirating. But she's bored stiff by court life. Things get a little more interesting when the prince starts to show interest in her... but it's the gruff Captain Westfall who seems to understand her best.
Then one of the other contestants turns up dead... quickly followed by another.
Can Celaena figure out who the killer is before she becomes a victim? As the young assassin investigates, her search leads her to discover a greater destiny than she could possibly have imagined.

Poznáte? Čítali ste? Čo na ňu hovoríte? Až na pár menších klišé je to absolútna pecka. Presne niečo, čo som potrebovala.

7 komentárov

  1. Jeee, mapa!:) To by sa mi nechcelo, obdiv. A už sa teším, čo s tým spraví Michelle.:D
    Inak ten rozhovor je super a prekvapenie potešilo.:)
    Jop a Throne of Glass - čoraz viac zvažujem, že by som sa do nej predsa len pustila, dosť veľa dobrého som o nej počula, len ma odrádza dĺžka série tuším.:D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Už ani mne sa to nechce kresliť, spravila som ju veľmi veľkú a bolí ma ruka :D

      Mňa zatiaľ nič neodradilo, je to veľmi dobré, dúfam, že dnes dočítam jednotku. :D

      Odstrániť
  2. Tú knihu som už videla, ale kočka na obale je krajšia ako ja, tak som knihu odignorovala 8D
    Idem hneď kuk interview, už ho mám pol hodinu otvorené, len riešim iné veci 8D Spoilerom sa vyhnem, tvoj príbeh ešte v mojom časovom harmonograme bohužiaľ nedostal priestor, ale je v prvej 5ke najbližších! 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. To si zabila :D :D
      Čítaj, keď budeš mať čas, ale spoilerom sa fakt vyhni. :D

      Odstrániť
  3. Throne of Glass.. Som si istá, že niekde ďaleko v to-reade ho mám. Tak možno raz.. Na mapu sa teším aj na VZA, hanbím sa povedať, že som ešte nezačala, ale už mi k tomu veľa nechýba, teším sa na to a času niet.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani nezačínaj, keby si plánovala, pošlem ti druhú verziu :D už som to asi štyrikrát prepisovala :D

      Odstrániť
  4. Pohľad na tvoju mapu som prežila, ale tie tvoje rieky ma stále bavia :D :D A k tvojej otázke... Hej, ktosi už so mnou robil rozhovor a fakt to bolo divné :D Lebo ja na rozdiel od teba mám hlavu odrazu plnú slov a neviem, kedy to zastaviť, preto napíšem viac, než by možno bolo potrebné :D

    OdpovedaťOdstrániť