Predvianočná mánia... alebo ako som sa snažila prekonať vlastný rekord v pozeraní

Ani neviem s čím skôr začať. 
Aha, už viem. 
V posledných dňoch som fakt lenivá a vôbec nič sa mi nechce robiť. Keďže sedím zase doma s chorobou, povedala som si, že učenie už nemá zmysel, aj tak idem do školy až budúci rok (znie to lepšie, ako to vyzerá. Škoda, že naše prázdniny zahŕňajú iba pár dní a nie skutočne ten jeden rok. Decká by mali sviatok každý deň a rodičia by si vytrhali vlasy). 
Náladu na čítanie som takisto nemala vzhľadom na to, že som sa už dlhšie pasovala s jednou knihou, ktorá mi nijako nešla "dolu krkom". Zasekla som sa za polovicou a nevedela som to poriadne ani dočítať. 
S písaním som na tom tiež biedne. Taká som vyšťavená zo všetkého, že nemám náladu na opravy a pokračovanie. Namiesto toho len stále uvažujem, čo by som mohla ešte v dvojke a v jednotke vylepšiť, aby som sa vyhla chybám, ktoré ste mi niektorí vytkli. Ale je to fakt ťažká úloha, lebo, ako som spomínala, som vyšťavená a moja myseľ je v agónii už len z toho, ako sa snaží vyprodukovať niečo zmysluplné. 
Rozhodla som sa teda vypnúť a pustiť sa do seriálov, ktoré som zameškala alebo som ešte nemala šancu si ich pozrieť. 
Začnem s najlepším. 

1. Poznáte rozprávku Ako si vycvičiť draka
Vďaka E_V_E som zistila, že je aj seriálové pokračovanie medzi dlhou pauzou prvého a druhého filmu, takže som neváhala a pustila sa do toho. Pozeranie mi trvalo tri dni. Série boli dve; prvá mala dvadsať častí, každá trvala dvadsať minút, a druhá séria mala zatiaľ len jedenásť dielov, ale v januári majú vyjsť ešte ďalšie dva a už sa neviem dočkať. 
Hiccup a Toothless sú jednou z mojich najobľúbenejších dvojíc, každá scénka s nimi je zábavná, dojemná a celý seriál je proste zlatučkýýýý. Treba si to pozrieť. Nielen Hiccup dáva super hlášky, ale aj dvojičky, Astrid a ostatní. Veľmi som sa pri pozeraní bavila.
Niekto sa rozhodol, že mi spraví predčasné Vianoce a pustil do obehu aj prvý oficiálny trailer na Ako si vycvičiť draka 2. A ja ho sme musím dať, lebo nechápem, ako môže niekto žiť bez toho, aby videl túto najsamlepšiu rozprávku na svete. 

2. Dvakrát "R": Reign a Revenge 
Tieto dva seriály som dobiehala, lebo som sa s nimi oneskorila, a hlavne s tým druhým. Obidvsa sa, ako inak, skončili napínavo a totálne ma to naštvalo. Teraz budem musieť zase mesiac čakať na pokračovanie. Ale aspoň som si našla zopár dobrých pesničiek a tými si krátim čas, kým sa dočkáme ďalších dielov. 


3. Nové seriály: The Originals a Ravenswood... moje dojmy
S obomi som spokojná, len pri Klausovi mi chýba Caroline a furt vymýšľa také kraviny, že by som ho najradšej nakopala. Rebekah a Elijah u mňa vedú. Ale zápletka je v pohode. Vidno, že je to zo sveta VD a som za to aj rada. 
Na druhej strane, z takého Ravenswoodu, som dosť zmätená. Páči sa mi to, je to strašidelné a napínavé, ale WTF? Duchovia a iné čudá? Kde sa to tam zobralo? Veď PLL sa odohráva v reálnom svete, nie? Takže sa mi to zdalo dosť divné. Neviem si predstaviť, ako by na toto všetko reagovala Hana, keby jej o tom Caleb povedal. Ja by som mu určite neverila. 

4. Sklamanie: The Tomorrow people
S týmto seriálom to ide dolu vodou. Nemyslím si, že bude mať dlhú životnosť, ale keď som s ním už začala, dopozerám ho. Nápad nie je zlý, len nič poriadne sa tam podľa mňa nedeje a začína ma to nudiť. 

5. Ďalšie WTF, ale tento raz v dobrom: Arrow
Arrow začína naberať poriadne grády. Je to každým dielom lepšie a lepšie. Toľko nových vecí tam strčili, až sa čudujem, kde našli energiu na vymýšľanie. Parádne. Barryho zbožňujem a dúfam, že tam bude ešte dlho, dlho. Niektoré veci ma šokovali... už len pretrpieť čakanie na novú časť. 

A čo by som ešte mala spomenúť? 
Určite moju stužkovú. Bola fajn a aj sme si ju užili, až na menšie komplikácie a koľko nás to vyšlo! Hlavne natáčanie kradnutia triednej knihy, ktoré je totálne o ničom, lebo sa na nás kameramani vysrali, ale hlavné, že si nahrabali do vrecka 900€. 
Dosť veľa nás vyšla aj výzdoba a jedlo, aj keď nechápem, prečo sme to mali také drahé, keďže sme hoteláci a mali sme stužkovú v našej škole. Okrem toho nám jedlo dávala reštika s potravinami, ktoré majú zmluvu so školou. Zľava by im nespravila až taký veľký škrt cez rozpočet. 
Tak ja aspoň dúfam, že fotky budú dobré, lebo s videom si nerobím nádeje. Vzhľadom na to, že kradnutie triednej knihy bolo otrasné a kameramani na našej stužkovej stále iba sedeli v rohu a hrali sa s mobilmi namiesto natáčania, nedúfam, že to bude nejako extra kvalitná robota. Video, ktoré sme chceli pustiť na program, sme nevideli, až kým nám ho v ten deň nedoniesli. A ja som sa už potom iba chytala za hlavu, že čo to tam porobili. 

A ešte foto na záver...
Ja a moja kamoška Aďka (vyzerám pri nej ako škriatok :D)

16 komentárov

  1. Ako si vycvičiť draka ZBOŽŇUJEM! Radím ju k najlepším animovaným rozprávkam a ten seriál som tiež pozerala bez prestania niekoľko dní, kým som všetko nepozrela :D
    Na stužkovej si bola veľmi pekná :) A prajem skoré uzdravenie.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Že? :D Je úplne parádny :D Aj by som brala ďalšie diely, už nemám čo pozerať a nechcem začínať niečo nové, lebo potom toho budem mať na budúci rok veľmi veľa :D

      Ďakujem :)

      Odstrániť
  2. Taky miluju Jak vycvičit draka! :D A děkuju za trailer, jinak bych na něj asi nepřišla! (Ani nevíš, jak mě vzalo, že je Škyťák starší! Já ho prostě mám ráda jako toho mrňavýho puberťáka... :D)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hiccup je Hiccup, mohol by mať aj päťdesiat a zbožňovala by som ho.
      Hlavne, že natočili dvojku! Iné ma netrápi :D

      Odstrániť
    2. Já se na ten trailer nemůžu vynadívat, pouštím si ho pořád dokola :D Jojo, do léta to nevydržím.

      Odstrániť
  3. Si zlatá na tej fotke :D
    Ako si vycvičiť draka je seriál? Tak to si ho musím pozrieť! ... A jednotku tiež, bola fantastická :3 Moc sa teším na dvojku :D
    The Originals a TVD som už prestala pozerať a pre istotu som Ravenswood ani nezačala :D PLL mi stačilo, aj to som už dávno skončila :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ďakujem :D :D
      Hej, je a peckový, čudné, že o tom nevieš, Eve mi o ňom povedala :D Na dvojku sa veľmi teším aj ja :D
      Tak s TVD to ide dolu vodou :D Najviac ma baví Arrow, Agents of Shield, Nashville, Revenge a Reign a samozrejme Dragons a The Fosters

      Odstrániť
  4. Ako si vycvičiť drakaaaaaaa :D *Teraz si spomenula, že si ten seriál chcela pozrieť, ale nejakým spôsobom na to zabudla. Vidí to na dlhé čumenie na x dielov rovno po sebe*
    Reign je dobré? Ešte som sa k tomu nedostala, tak neviem, či mám začať =D
    Na tej fotke vyzeráš super :) Tá tvoja kamoška mala dosť vysoké podpätky, čo? :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Pozri si drakov, veľmi milá rozprávka to je, teda seriál myslím :D
      Reign je tiež dobrá, tá kamoška, čo je na fotke so mnou to pozeral do piatej rána :D Hej, a má opätky, ale aj tak je veľmi vysoká a ja mám 162cm :D

      Odstrániť
  5. Seriál ako vycvičiť draka vždy pozerám, lebo môj brat je totálne závislí a nikdy mi nedovolí prepnúť telku (chodí to na cartoon network) :D The Originals mám veľmi rada. Ravenswood ma až tak nechytil, doteraz nechápem prečo z toho urobili skoro fantasy, veď to divne vyzerá pri PLL. The Tomorrrow People sa podľa mňa celkom dá, ale nie je to bohvie čo. Cez prázdniny si chystám pozrieť druhú sériu Arrow, tak som fakt zvedavá :)
    Bola si veľmi pekná na stužkovej :) Inak poznám ten pocit. Moja najlepšia kamarátka je odo mňa o hlavu a niečo vyššia (pričom ja mám 165) :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja budem pozerať s tvojím bratom! :D

      Hej, presne to na Ravenswoode nechápem ani ja. Je to totálne divné.
      Tak dá sa to pozrieť, ale stále mám pocit, že sa to nedá veľmi porovnávať s inými seriálmi, ktoré pozerám. S/ oveľa lepšie.
      Arrowa si pozri, je to pecka!
      Ďakujem. To som nižšia aj od teba :D

      Odstrániť
  6. How to train your dragon 2 by som chcela aj ja vidieť, už sa neskutočne teším na tínedžerského Hiccupa :D už v jednotke mal šmrnc :D a na stužkovej si bola krásna, neskutočne pekné šaty :33

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Som rada, že ťa draci tak chytili, ja som sa to dozvedela cez jeden post u Judit na FB, tiež som dlho netušila o tom a je to skvelé 8) Trailer je super, moc sa teším na film!
    Klausa mám veľmi rada a som veľmi zvedavá už na to bábätko!!! 8D Tiež mi tam chýba Caroline, ale zase aj v TVD je to zaujímavé, len odstránili jej všetkch 3 chlapcov, tak teraz sa nudí chúďa 8(
    Na Ravenswood mám podobný názor. Je to pekne strašidelné, ale s PLL to nemá nič okrem Caleba spoločné a ešte aj tomu tam strčili to dievčatko mŕtve, ktoré sa k nemu podľa mňa vôbec nehodí. Ale z tej Samary mi srdce vyskakuje, tá je super 8D Pripomína mi to film Nezvratný osud 8D
    Tomorrow people sa začalo skvele, ale súhlasím, že to ide dolu vodou, viac sérií to podľa mňa ani mať nebude a pritom to má dobrý nápad aj hercov 8) To isté sa stalo aj s No ordinary family a Secret Circle, veľká škoda 8(
    Arrow je skvelé, prekvapila ma 2. séria a je to veľmi zaujímavé aj s tými retrospektívami (btw. vedela som, že za všetkým je ON). Len ten posledný diel... o Barrym bude spin-off, z neho bude ten rýchlik Flash, na to som zvedavá, ale to s Arrow nebude mať spoločných hercov podľa mňa a s Theiným frajerom to bude tiež zaujímavé, on by mal byť nejaký mini-Arrow pomocník, len mi to prišlo ako veľa zmien do posledného dielu 8D Ale Oli by sa mohol dať dokopy s blonckou 8P
    To video o kradnutí triednej knihy bolo dobré 8D Síce trošku čudne zostrihané a nejaké súvislosti som nepochopila, ale inak celkom fajn, my sme ani nemali kradnutie, len takú blbosť s pečatením sme tam dali 8D Takéto kreatívne veci sa mi páčia 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ja by som sa potešila, keby Caroline strčili do The Originals, hneď by som mala aj Klausa radšej. Lezú mi na nervy tie jeho nálady. Správa sa ako psychopat.

      Veď to, že sa ku Calebovi nehodí. Najlepšie si sadol s Hanou. Dúfam, že sa nerozídu, kvôli blbému Ravenswoodu, lebo ma porazí. Tá baba je totálne creepy. Ešteže je veľmi neukazovali, lebo by sa mi o nej snívalo.

      No ordinary family bolo úplne super, bola som brutálne naštvaná, že nebudú ďalšie série. So Secret circle podobne, aj na to som sa tešila.

      Veľa zmien, ale myslím si, že to seriálu prospeje, aspoň sa tam stále niečo deje, nie ako v niektorých. O Barrym bude fakt spin-off?! to si musím nájsť! :D
      MOhol by sa s ňou dať dokopy, to by som sa tešila najviac na svete :D :D Oni sú takí zlatučkí :D

      Podľa mňa je to otras za také peniaze. Mali sme to mať oveľa lepšie, v našich predstavách to aj lepšie bolo.

      Odstrániť
  8. Tak aj ja som bola dosť šokovaná z tej streľby. Akože tušila som, že ju určite strelí niekto, od koho to nebudeme očakávať, ale toto bolo trochu kruté. Keď si to tak vezmeš, celý seriál začína byť dosť zvrátený. Každý len predstiera a na niečo sa hrá a tam už pomaly ani neviem, kto je vlastne aký.
    Z traileru na nový diel som bola tiež v šoku, rozmýšľala som nad tou stratou pamäti, ale zase to by vedela predstierať, hneď ako sa zobudí? Alebo už bola hore, Nolan s ňou hodil pokec a potom sa pred Danielom tvárila, že sa znovu prebúdza? :D Neviem si predstaviť, čo tam bude :D

    OdpovedaťOdstrániť