VZA update a iné čudá

Vidíte ten obrázok? Asi tak nejako to u mňa teraz vyzerá. 

Dnes som chytila opäť hysterický záchvat vďaka škole... je fakt neskutočne ťažké po štyroch rokoch ničnerobenia nabehnúť do starého režimu a opäť sa len učiť a učiť. Ak môžem čítať cez prestávku alebo na voľnej hodine, to mám ešte celkom dobrý deň. Priemerne tri písomky za deň sú u nás bežné a to som pred piatym ročníkom ani netušila, čo slovo test znamená. 
Kam sa podeli tie staré dobré časy? Nech sa vrátia. Chcem ísť späť na prax do Beladíc a hrať sa s Aďkou a vysávačom Karolom v reštike, kde nikto nie je. Chcem ísť do starej skrine, ktorá viedla priamo do Narnie a chcem sa prechádzať po apartmáne, kde noc na jednu noc stojí päťsto euro. 
Nemyslela som si, že mi bude prax chýbať, ale pri týchto drístoch, ktoré sa mám doslova nabifľovať, sú ešte aj čašníctvo a ostatné veci okolo praxe prijateľnejšie. 






Fotiek by už aj stačilo, to len aby ste mali približnú predstavu, k čomu by som sa veľmi rada vrátila namiesto vysedávania v triede. Takí sú u nás všetci znudení, že pokladajú za zábavné ešte aj trojhodinovú hru so zelenou stuhou, ktorú sme lepili na dvere. Behali s ňou po triede a naháňali sa, nakoniec ju priviazali ku kľučke a k stoličke a čakali, kto vojde do triedy. 
Fotky už radšej hore dávať nebudem. :D

Ale tento príspevok nie je iba o mojich sťažnostiach na školu a na haldu učenia, ktorou som nečakane zavalená. 
Za posledný mesiac sa toho udialo dosť veľa aj vo svete VZA - netuším, ako sa to stalo, no môj príbeh zrazu nečítajú dvaja ľudia, ale ich je už viac ako desať a z toho niekoľkí dočítali tak rýchlo, že som to poriadne ani neregistrovala. Úprimne povediac, všetky reakcie ma dosť prekvapili a hlavne ten počet hviezdičiek. Očakávala som menej nadšené názory a už som sa psychicky pripravovala na ďalšie opravy, ktoré by som vďaka vaším postrehom mohla rýchlo urobiť.
Ale zrazu mám pocit, ako keby nebolo veľmi čo opravovať. Meggie síce je premúdrelá a svet zložitý, ale ani jedno, ani druhé nejako veľmi ovplyvniť neviem. O lepšie vysvetlenie som sa pokúšala, toho sa však nikto nedočká, lebo ja jednoducho poriadne vysvetľovať neviem. 
Ešte k Meggie... u mňa je veľký problém s tým, že sa až príliš stotožňujem s hlavnou hrdinkou (píšem spôsobom: "Čo by som urobila, keby som bola na jej mieste?", "Nemám rada kone, prečo by ich Meggie mala mať rada?") a takto to ide. 
Viem, že veľa osôb hovorí, že nie je dobré príliš sa stotožňovať s hlavnou postavou, lebo sa mi to môže vyplatiť, no inak písať nedokážem. Aby som svoje myšlienky mohla presunúť do Wordu v takej forme, v akej ich mám v hlave, zdá sa mi to ako najideálnejšie riešenie. 
Čo sa týka konca (pri ktorom zatiaľ nikomu nedošlo, čo sa vlastne stalo) mám len odkaz na anotáciu k dvojke. Aspoň približne by vám mohla povedať, ako to asi nakoniec dopadne. 


A to by som nebola ja, keby som nedostala obrovskú chuť sa všetkým pochváliť s reakciami. Babám, ktoré to zatiaľ čítali, by som opäť veľmi rada poďakovala za to, že pri príbehu vydržali sedieť a ešte pridávam zopár odkazov zo stránky Goodreads, keby ste si chceli prečítať názor. 

od Lucky
od Mary

Pokračovanie?
Keďže úplne pôvodná verzia VZA mala šesťsto strán a boli to vlastne jednotka a dvojka pokope, približný obsah už mám. Stále však premýšľam nad detailami. Koncom leta som napísala prvých sedem kapitol z dvojky, ale tie sa mi teraz vôbec nepáčia a treba ich prepísať. Prečo? Jednoducho to musím znovu napísať tak, aby to bolo jednoduchšie - či už pre čitateľov, alebo aj pre mňa, keďže sa v tom znovu nechcem zamotať tak ako pri poslednej veci, ktorú som písala pred piatimi rokmi. 
Vidím to nadlho, pri mojom spomalenom tempe a neustálom prepisovaní bude trvať najmenej polroka, kým zbúcham akú takú hrubú verziu pokračovania. 
Alebo možno napíšem Ježiškovi, nech mi na Vianoce daruje viac voľného času. 

13 komentárov

  1. Mhm ja ešte len končím 9 a už sa sťažujem aká je tá škola hlúpa a ako nevládzem, koniec koncov podľa mňa je úplne na hlavu písať komparo, monitor a ešte aj príjmačky...Fuck the system...Tá reštika, či hotel? vyzerá skvelo!
    Mhm...s postavamy mám ten istý problém. Len ja sa s nimi stotožňujem asi až príliš. Na druhej strane sa im nebojím ubližovať.
    VZA by som si veľmi rada prečítala len na GR sa neviem poriadne orientovať a už dlhšie sa ťa chystám spýtať, či by si nebola taká zlatá a neposlala mi to mailom? Pochopím ak nie...:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Tak tým som si už prešla :D Ale maturity sa mi zdajú o dosť hrošie :D
    Je to taký hotel - reštika :D

    Ja nesúdim, či sa stotožňujem príliš, alebo nie. Jednoducho viem, že mi je tá postava blízka a píšem ju na svoj obraz. Kým mi to tak vyhovuje, nesťažujem sa. :D
    Mám ťa na GR v priateľoch? Lebo nejako ťa neviem nájsť.
    Daj mail, dohodneme sa.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. iridescent31@gmail.com :)
      Tuším, že ma nemáš..GR veľmi nevyužívam, akosi sa tam neviem orientovať, snažila som sa popridávať, aké knihy mám rada, ale to asi tak všetko :D

      Odstrániť
  3. To s aké dychberúce fotky!!!!!! bože aj ja chcem toľko prachov, aby som si mohla užiť luxus takého hotela! 8D
    Ja momentálne vôbec nečítam, zajtra mám skúšku, ani tam ešte nič neviem 8D Rehabilitujem sa naspäť do pôvodného stavu a to mi moc nejde 8D Mám na pláne VZA čo najskôr, takže keď budem mať voľnejší večer a nebude sa mi chcieť robiť žiadna seminárka, tak aj ja sa do toho určite pustím 8)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Hej, tie prachy by sa hodili :D Je tam veľmi pekne a teším sa, že som tam mohla byť na praxi a všetko si to s kamoškou pofotiť. Okrem toho sme mali ešte aj vstup do bazéna, takže paráda.
      AJ ja mám toho v škole dosť. Dnes sme celý deň natáčali na stužkovú videá a kradnutie triednej knihy. Za chvíľu dostaneme Oscara. :D Tak ako padám ja, nevedia ani v Búrlivom víne :D

      Odstrániť
  4. Tak ja dúfam, že ten Ježiško ti toho času nadelí :) aby sme potom my mohli výsledkom tvojho voľného času vyplniť náš voľný čas :) teším sa na pokračovanie :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Bože, stužková, oznamka, videá... strašne mi to chýba. A náhodou, my sme so zelenou stuhou robili tiež blbosti (neviem či to bola tá na dverách, ale zrejme hej a bolo to pri odovzdávaní kníh, keď sme odchádzali)... ale fakt by som brala hento ako toto peklo v BA... týmto pozdravujem všetkých milých profesorov na našej katedre :D
    Nemyslím si, že by sa ti niekedy vypomstilo, že Meggie je tvoje alterego (vždy som to chcela použiť :D ale asi nie je úplne tvoje alterego, neviem :D ), ja sa s Jamie tiež veľmi stotožňujem, možno až príliš niekedy, ale zase, prenášanie svojich pocitov do príbehu, svojich vlastností mi pomáha viac to prežiť možno, mám dojem, ako keby to bolo skutočnejšie a zároveň, že príbeh má dušu... áno, teraz zo mňa hovorí nedostatok spánku z učenia :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Nemyslím si, že tvoji profáci čítajú môj blog (keby náhodou hej, tiež pozdravujem). Na tvoju školu teda nechcem ísť. Priznám sa, že z veľkej časti ma odradilo aj to, čo si mi písala ty a nejako sa mi tá škola sprotivila.
      Alterego, to znie dobre. :D :D Tak aj mne to veľmi pomáha, že sa s postavou stotožním, tiež mám dojem, že je to reálnejšie a viem tak aj oveľa živšie vnímať všetky tie scény, čo sa dejú.

      Odstrániť
    2. Ja by som ťa odtiaľ hnala, keby si tam chcela ísť ;)
      Znie to tak... sofistikovane :D Ja keby som nedala do príbehu svoje skúsenosti, tak s ním nemám vzťah, ale to bolo aj v tom filme, Stuck in Love, že autor by mal mať predovšetkým skúsenosti :D

      Odstrániť
    3. Tak to je pravda :D Však napríklad vo VZR bude jedna časť, kde sa mi moje skúsenosti veľmi hodia :D

      Odstrániť
  6. To tvoje "Ale zrazu mám pocit, ako keby nebolo veľmi čo opravovať" znie, akoby to bola zlá vec :D Ale tak u teba asi nikdy nie je stav, kedy máš ty dojem, že nie je čo opravovať... V každom prípade ti z vlastnej skúsenosti môžem povedať, že nemá zmysel snažiť sa naraz aj písať aj sa učiť do školy, takže aj keď mi to trhá srdce, pretože ja nie že chcem pokračovanie, ja ho POTREBUJEM, ale jedno po druhom, ok? Najprv maturita, potom nám napíšeš dvojku a potom sa uvidí :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Dobrý plán, kiežby sa pozdával aj mne :D Najideálnejšie by to pre mňa bolo, keby som to mohla nejako skombinovať.
      Alebo kašlem na maturitu a idem písať! :D S Meg si rozumiem lepšie ako s ekonomikou a manažmentom :D

      Odstrániť
    2. Ešte k tej vete, no... mne sa to zdá byť ako dosť zlá vec, pretože vždy tam je niečo, čo treba opraviť :D

      Odstrániť