Bookworm monthly, September

Toto meme má na svedomí Simone z blogu Incredible books. Keby ste náhodou nevedeli, o koho ide, kliknite SEM.



        Penelope Douglas, Bully

Knižku mi odporučila Moonlight, za čo jej veľmi ďakujem. Určite je to jedna z najlepších NA, akú som zatiaľ čítala. Nie je to dokonalé, ale príbeh ma pohltil, mala som rada Jareda (správal sa občas ako pako, no tak sa správa v dnešnej dobe veľa ľudí) a dôležité je, že mi neliezla na nervy ani hlavná hrdinka Tate. Cítila som s nimi a aj keď som vlastne vedela, ako to všetko dopadne, nemohla som sa dočkať záverečného rozuzlenia. Odporúčam fanúšikom New Adult. 




Marie Lu, Fenomén - Knižka ma milo prekvapila. Trochu som sa obávala, keďže ide o druhý diel série a všetci vieme, ako to s nimi je, ale nakoniec sa z toho vykľula akčná jazda a skvelé dobrodružstvo na oživenie znudenej školskej atmosféry. Knižka mala zopár vecí, ktoré ma trochu zarazili (vek hlavných postáv, podivné záplavy, ktoré akosi obišli západnú Ameriku), no napriek tomu Fenomén stojí za prečítanie. 


Tehereh Mafi, Som zlomená - Priznám sa, ten začiatok ma veľmi nebavil, ale postupne sa to rozbehlo a opäť ma to pohltilo. Štýl autorky je veľmi divný a nejakú dobu mi trvá, kým si naň zvyknem. Mohla by obmedziť toľko umeleckých opisov a... vlastne všeobecne by mohla tie opisy trochu skrátiť. To však nie je dôvod, prečo ma kniha prekvapila. Dobre, budem sa tváriť, že tu žiadny bermudský trojuholník lásky nie je, lebo tie ja fakt nemusím; prečo je pre mňa kniha prekvapením? Kvôli Warnerovi. Môj názor na neho sa totiž od čítania prvej knihy úplne otočil a to sa mi veľmi pri knihách nestáva. Ak už raz niekoho neznášam, nezmení sa to. 
Preto má autorka môj obdiv. 


Melissa West, Hover - Na túto knihu som sa veľmi veľmi tešila. Gravity ma úplne pohltilo a zbožňovala som hlavné postavy. Nechýbala ani poriadna zápletka, akcia a trochu romantiky - niečo presne pre mňa. A konečne som sa dočkala aj dvojky. Zhltla som ju za dva dni. Jednotka bola síce predsa len o kúsok lepšia, ale páčilo sa mi, že sme sa dozvedeli niečo viac o Jacksonovi a o jeho planéte. Neviem si predstaviť, s čím príde autorka v záverečnej časti, ale už sa neviem dočkať. 

Kasie West, Pivot Point - Nepadla som z toho na zadok, ale páčilo sa mi to. Niečo trochu iné a zároveň rovnaké ako aj zvyšok YA. Bolo tam zopár vecí, ktoré mi vadili, no hlavné je, že na konci knihy som nemala chuť vypnúť čítačku, ale pustiť sa do pokračovania. 


M. Leighton, Down to you - Mám pocit, že by som to už s podobnými knihami mala vzdať, lebo zrejme to nebude nimi, že sa mi nepáčia, ale asi mnou. Krútila som hlavou nad uvažovaním hlavnej hrdinky a dobrá zápletka sa tam už aj črtala, len škoda, že nebola poriadne rozvinutá. Väčšinou šlo o sex a po čase ma to už prestávalo baviť. V knihe potrebujem niečo viac a táto mi nič nové nedala. 


Prečítala som biedne málo kníh, pretože sa mi nechcelo a potom som nemala čas. Ale som veľmi rada, že za posledné týždne sa ku mne nedostalo nič, čo by som sem zaradila. 

4 komentáre

  1. Z toho tvojho výberu som prečítala akurát tak to tvoje sklamanie mesiaca, ktoré sa mne páčilo :D Hmm, hmmmmmm :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak to máš blbé :D Ale mňa v poslednej dobe žiadna kniha až tak veľmi nechytila. Posledné, čo si pamätám, že som z toho bola úplne hotová, je akurát tak BL. :D

      Odstrániť
  2. Zlomenú očakávam s rozporuplnými pocitmi, na Fenomén a Legendu sa teším, ale Bully ma až tak veľmi nechytilo za srdce. :D

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Tak som zvedavá, čo povieš na Som zlomená, ja som z toho mimo doteraz... netuším, čo si o tom mám myslieť.
      Mne sa Bully páčilo z NA, čo som čítala asi najviac zatiaľ. Hneď po The Sea of Tranquility :D

      Odstrániť