Mesačné zhrnutie (2)


Február - mesiac nových kníh, na ktoré sme niektorí čakali aj polroka. Neznášam, keď sa ku mne dostane naraz toľko dobrých príbehov, lebo potom sa mi to už celé pomotá a neviem, z čoho mám byť viac nadšená. Nakoniec som to však nejakým zázrakom zvládla a prinášam aspoň v krátkosti menšie zhrnutie.

NajLEPŠIA kniha

Zelená jako smaragd od Kerstin Gierovej: S touto sériou som strávila veľa pekných chvíľ a až ma srdce bolí, že sa skončila. No som náramne spokojná, pretože presne takto majú posledné časti končiť. 
Recenziu nájdete TU

Najväčšie PREKVAPENIE

Pandemonium od Lauren Oliver: Priznám sa, po prvej časti som od pokračovania veľa nečakala. V Delíriu som našla veľa vecí, ktoré mi nesedeli a s príbehom som si až tak dobre nerozumela - sčasti preto, že mi tam prekážalo príliš veľa zdĺhavých opisov a Lena mi liezla na nervy. Pandemonium je ako keby úplne iná kniha. Dej plynie oveľa rýchlejšie, autorka konečne pochopila, že nikoho nezaujíma opis každého stromu v okolí a viac sa začala venovať dialógom medzi hlavnými postavami. O Julianovi, ktorý je mojou novou obľúbenou postavou, ani nehovorím. Zostáva nám už len dúfať, že nás v tretej časti tejto knižnej série čaká rovnako príjemné prekvapenie. 
Recenziu nájdete TU

Najväčšie SKLAMANIE

Unlikely allies od Tiffany King: Vôbec som si neuvedomila, že sa dá kniha s takým dobrým námetom tak kolosálne pobabrať. Tu máme dôkaz. Začiatok sa ešte dal. Stred som uniesla, no ten koniec? Čo to malo dopekla znamenať? Nehovoriac o čudnom správaní niektorých postáv a o tom, že sa pokúšali stále nenadávať, ale vždy im to nejako vykĺzlo a potom sa hnevali sami na seba, že nadávajú. Veľmi ma to v príbehu rušilo. Namiesto toho, aby sa autorka viac venovala vývoju charakterov, sústredila sa na dialógy postáv, ktorými chcela čitateľa čo najviac zaujať. Výsledný efekt už taký pekný nebol. Všetko vyznievalo umelo a zbytočne to zaberalo miesto. Na takúto koninu by som teda žiadny strom neobetovala. 

Boundless od Cynthie Hand: Asi je to aj moja vina. Možno som od knižky očakávala príliš veľa. Ale keď ja som sa tak veľmi tešila na chutnučkého Tucka. A skoro vôbec som sa ho nedočkala. Na konci som si uvedomila, že jeho rola bola v príbehu dosť veľká, ale autorka nám to vôbec neukázala jeho prítomnosťou. Povedal dokopy čo? Päť viet? Hnevám sa na Cynthiu. Mám pocit, že príbeh odflákla a písanie o Tuckovi ju omrzelo. Začala teda rýpať do Christiana, na ktorého som si po čase ako tak zvykla a potom mi došlo, že mi na ňom záleží. Lenže autorka pokazila aj to a moje záverečné pocity boli úplne zmiešané a také... všelijaké. Najviac som sa čudovala, že mi bolo vlastne Christiana ľúto. 

NajEMOTÍVNEJŠIA kniha

The Coincidence of Callie and Kayden: Táto kniha ma zabila. Viem, že som to už povedala veľakrát, ale pri tejto to bola skoro aj pravda. Moja kamoška bola so mnou náhodou v izbe, keď som knižku dočítala a takmer sa stala obeťou kindle atentátu. Vážne! Táto autorka je bezcitná hnusoba. Neviem, či sa  teraz viac raduje z utrpenia postáv, alebo z utrpenia nás chudákov čitateľov. Pokiaľ ma v ďalšej časti nepresvedčí, že to tŕpnutie stálo za to, vystavím jej účet za každý neurol, ktorý som kvôli nej zjedla. Ten koniec ma tak šokoval, že som nedokázala ani revať. 

NajÚŽASNEJŠÍ HRDINA

The Indigo Spell od Richelle Mead: Kam sa hrabe Chuck Norris? Na Adriana nikdy nikto mať nebude. Je to podľa mňa tá najdokonalejšia a najskutočnejšia postava a je mi jedno, že je Moroj!
Recenziu nájdete TU



10 komentárov

  1. Ja sa chystám na Nadpozemskú 2, ale žeby bola 3ka bez Tucker? to prosím nieee!

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Četla jsem jen Pandemonium - skvost :)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. S tou najlepšou knihou súhlasím :D Len teraz som momentálne trochu naštvaná na naše kiná, pretože nebudú dávať Rubinrot -_-
    Takže sa ti TCOCAK páčil? :D Pokračovanie malo vyjsť už vo februári, ale preložili to na neurčito, svine jedny! ach... :D
    Že Adrian lepší ako Chuck Norris :DDDDDDD

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ani nehovor! Fakt ma žerie, že Rubinrot u nás nebude :(
      Počula som, že má vyjsť vo feb., ale to je ešte ďaleko. Dovtedy aj zabudnem, čo tam bolo.

      Odstrániť
    2. Vo februári má vyjsť paperback a že ebook má vyjsť skôr, možno na konci roka - no uvidíme :)

      Odstrániť
  4. Ani jednu som zatiaľ nečítala, ale chystám sa určite na všetky tie, ktoré si zaradila do tých lepších rubrík :D :)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. The Coincidence of Callie and Kayden - toto si chcem už dlho prečítať a ty si ma práve tak pekne navnadila. Keďže som na péenke, tak sa do toho asi aj hneď pustím. :D

    OdpovedaťOdstrániť