LOL


Režisérka: Lisa Azuelos
Názov filmu: LOL (Laughing Out Loud)
Herci: Sophie Marceau, Christa Theret, Jéremy Kapone
V kinách od: 4. 10 2009

Príbeh sa odohráva vo Francúzsku a je o tínedžerke, ktorá sa volá Lola, ale všetci ju prezývajú LOL. Do smiechu jej však veľmi nie je. Prázdniny sa pomaly končia a ona sa pripravuje do ďalšieho ročníka na strednej škole. Jej predstavy bezproblémového života sa stretávajú s veľkými prekážkami. Jediné, čo ju v poslednej dobe zaujímalo, bol jej priateľ Arthur, ale keď nedávno zistila, že ju podviedol, nevedela, ako sa s tým má vyrovnať. Pomoc chcela nájsť u svojej matky Anny, ale tá vníma Lolu stále ako malé dievčatko a tiež má problémy s milostným životom. Nedávno sa rozviedla s Loliným otcom. Situácia sa ešte viac skomplikuje, keď začne Lola niečo cítiť k Maelovi, ktorý je najlepší priateľ jej bývalého frajera.

Čítala som, že je tento film komédia. Mne však v skutočnosti pripadal veľmi reálny a Lola sa potýkala s problémami, ktoré sú v dnešnej dobe bežné. Určite stojí za to si ho pozrieť.

 
Režisérka: Lisa Azuelos
Názov filmu: LOL
Herci: Miley Cyrus, Demi Moore, Douglas Booth, Ashley Green
V kinách od:  1. 3. 2012
Remake francúzskeho originálu je tento raz zasadení do amerického prostredia. Miley Cyrus podala celkom dobrý výkon, aj keď som pri tom neustále musela myslieť na seriál Hannah Montana.  Jej ex-frajer a najlepší priateľ Kyle boli oveľa krajší ako v originále. Obidve prevedenia sa mi však veľmi páčili. Názory sa síce odlišujú a mnohí uprednostňujú originály, ale ja som nemala žiadny problém pozrieť si novú verziu aj viackrát. Na Kyla sa dalo pozerať cez deň aj v noci. Tiež ma prekvapilo, keď som uvidela Ashley Green(Alice, Twilight) a Demi Moore ako Lolina mama podala tiež výborný výkon. Určite odporúčam.





4 komentáre

  1. ten druhý trailer je dosť iný ako ten prvý, ale som zvedavá, aké to bude :D

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Já jsem viděla jenom francouzskou verzi (několikrát), ale tu americkou zvažuju. Nelíbí se mi na ní jen ten koncept předělání, nemyslím, že to bylo potřeba, dělat remake po, nevím, 3-4 letech? Navíc s naprosto stejnou režísérkou, takže asi nejspíš úplně stejný, kromě herců a prostředí, ne? Jen aby se američané nemuseli kouakt na film s titulky...
    Rozhodně je to pro mě skvělý film :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. V podstate máš pravdu je to dosť krátka doba na robenie remaku, ale aj tak sa mi páčia obe verzie. A bola som tiež dosť zvedavá, ako bude vyzerať americká verzia. :D

      Odstrániť
  3. Viděla jsem jak francouzskou verzi tak tu americkou. Na francouzské bylo ale něco takového okouzlivějšího než na americké (i když v ní byl Douglas prostě k sežrání!) Každopádně se dá dívat na oba dva :)

    OdpovedaťOdstrániť